• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Danas je dan za sve koji vole Harija Potera! (VIDEO)

Izvor mondo.rs Izvor rts

Međunarodna noć knjiga o Hariju Poteru je 6. februara!

 Hari Poter knjige Međunarodna noć knjige o Hariju Poteru Izvor: YouTube/Harry Potter

Knjige o Hariju Poteru prodate su u pola milijarde primeraka u preko dve stotine zemalja. Prevedene su na 80 svetskih jezika i na osnovnu tih knjiga snimljeno je osam filmskih hitova. U celom svetu 6. februara biće održana Međunarodna noć knjige o Hariju Poteru.

Fanovi čudesnog Hogvortsa – sveta magije, svakog prvog četvrtka u februaru mesecu se okupljaju u knjižarama širom sveta maskirani u omiljene likove ovog serijala.

Možda će vas zanimati

Drugu godinu za redom Biblioteka grada Beograda i dečje odeljenje "Čika Jova Zmaj" priključuje se akciji obeležavanja dana i noći posvećenih Hariju Poteru. Ove godine to je organizovano na inicijativu izdavačke kuće "Evrobuk" i "Čarobne knjige" iz Novog Sada, navodi za RTS bibliotekarka Violeta Đorđević.

"Dečje odeljenje sa zaista sa zadovoljstvom priključilo ovoj akciji da organizujemo program i druženje koje ćemo posvetiti Hariju Poteru i knjigama koje su već 20 godina, intenzivno, na vrhu svih top-lista Dečjeg odeljenja Biblioteke grada Beograda", dodaje Đorđevićeva.

Pre dvadeset godina kada su se po prvi put pojavile knjige o Hariju Poteru čitala su ih deca od deset i više godina. Sada su već mnogi od njih i roditelji koji "šire zarazu" i na svoje potomke.

"Biblioteka grada je organizovala program na kome će biti izložba ilustracija o Hariju Poteru. Organizovaćemo kviz znanja, gde će se ljubitelji ovih knjiga takmičiti u poznavanju detalja iz knjiga, zabaviti, ali ponešto i naučiti. Biće i kolačić iznenađenja gde će posetioci moći da osvoje i vredne nagrade. Jer kao što su se nekada iščekivala nova izdanja iz serijala, sada se željno iščekuju ilustrovana izdanja tih knjiga. Najnovije je Hari Poter i vatreni pehar", naglašava gošća Javnog servisa.

Pogledajte MONDO TV o "Potermaniji"!

Potermanija MONDO TV
Izvor: YouTube/MONDOPortal

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE