• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kultura je izgnana, zato je SEECult.org tu - priznanje za ovaj portal

Izvor mondo.rs

U Jugoslovenskoj kinoteci u Beogradu danas je uručena Nagrada za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima, Fondacije "Tanja Petrović", portalu za kulturu Jugoistočne Evrope SEEcult.org.

Urednica portala SEEcult.org, koji postoji već 18 godina, Vesna Milosavljević istakla je da je ovaj medij i nastao zbog nedostatka kulture u medijima i da uprkos tome što kultura nije na ceni, nekako opstaju na tržištu zahvaljujući svom entuzijazmu.

"Ova nagrada je veoma važna zato što nosi ime Tanje Petrović, koju smo svi voleli. Ova nagrada je veoma važna i zbog svih poslenika kulture koji su je dobili pre nas. Započeli smo SEEcult.org pre 18 godina zbog nedostatka sadržaja iz kulture u medijima. Situacija se u međuvremenu promenila jer su mnoge rubrike kulture u klasičnim masovnim medijima nestale, pa je postojanje našeg sajta postalo još potrebnije", rekla je Vesna Milosavljević.

Apelovala je i na nadležne državne organe da pomognu postojanje ovog portala, napomenuvši da izostaje finansijska podrška, iako portal uredno konkuriše.

Nagradu je uručio prošlogodišnji dobitnik novinar nedeljnika "Vreme" Teofil Pančić, koji je istakao važnost portala SEEcult.org, njegovu profesionalnost i pre svega smisao.

Portal za kulturu SEEcult.org već 18 godina doprinosi razvoju otvorene kulturne i umetničke scene u Srbiji i Jugoistočnoj Evropi, promovisanju multikulturalne i međunarodne saradnje u regionu i šire.Na portalu je do sada objavljeno više od 400.000 tekstova iz oblasti kulture i umetnosti, koji su obogaćeni vizuelnim-foto i video sadržajima. Od svog osnivanja do danas, SEEcult.org realizovao je i niz projekata koji se tiču savremene vizuelne umetnosti, kulturne politike, edukacije i kritičkog sagledavanja savremenog stvaralaštva

Fondacija "Tanja Petrović" je ove godine, specijalnu Plaketu za entuzijazam u kulturi dodelila gimnazijskom pozorištu iz Lebana "Teatru Gimnazijalac" koji je, tokom deset godina postojanja, nagrađivan tri puta na gimnazijskim pozorišnim takmičenjima.

Čestitamo dragim kolegama iz portala SEEcult.org!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE