• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi roman Andreje Sempl - "Šminkerka"

Veoma popularan podžanr u okviru "ljubića", nazvan "čik-roman", ima mnogobrojnu publiku medju mladjim čitateljkama, koje su sada dobile novo štivo "Šminkerka" Andreje Sempl, u izdanju beogradske "Lagune".

Veoma popularan podžanr u okviru "ljubića", nazvan "čik-roman", ima mnogobrojnu publiku medju mladjim čitateljkama, koje su sada dobile novo štivo "Šminkerka" Andreje Sempl, u izdanju beogradske "Lagune".

Čitateljke su imale priliku da se upoznaju s autorkom u romanu "Faktor bivši" koji je objavio isti izdavač i nesumnjivo je naišao na "plodno tlo", čim se odlučio da objavi još jedan, pisan po istom "receptu".

"Čik romani" (engleski čiken-pile) su, za razliku od standardnih "ljubića", namenjeni mladim samostalnim, ambicioznim, urbanim devojkama koje u potaji sanjaju o "princu na belom konju" i srećnoj udaji. Predložak za najbolje primere ove vrste komercijalne literature je "Dnevnik Bridžit Džons" Helen Filding.

Sempl se uklapa i u šemu da se autorke "čik romana" vrbuju iz redova uspešnih novinarki, jer je spisateljsko iskustvo "oštrila" kao kolumnista "Gardijana" i "Indipendenta" pre nego se okrenula pisanju ove vrste štiva.

Polazeći od već poznate priče o usamljenoj devojci koja radi skorman posao šminkerke u robnoj kući, a sanja da postane uspešna predstavnica za štampu neke važne kompanije, Sempl vodi junakinju u svet mašte gde je kreirala idealnog momka o kome stalno priča mami koja želi sve najbolje svojoj kćeri.

Situacija se komplikuje kada se mladja sestra pojavi sa vešću da se udaje i od starije se očekuje da barem pokaže svog izabranika.

Moderna bajka o Pepeljugi napisana je sa puno humora, dobrih dijaloga, filmski brzih obrta koji će svakako zabaviti nekoliko časova čitateljke i to joj je najbolja preporuka.
"Ovo lako štivo vas može izvući iz depresije", napisao je britanski "Ivning telegraf", što je, možda, najpotrebnije svakoj čitateljki.

(Tanjug)

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

MareDelija

Nisu deca naivna. Srecna su sto su ziva. I tu nema nista lose. Zivot i zdravlje sebe i svojih uzimamo zdravo za gotovo, brinemo o materijalnim stvarima kao da one nesto znace. Zavidim im jer su pametnija od nas.

KL

Pogledajte sliku broj 6... Ako ovaj batica nije navukao neku bolestinu, onda sam ja Mario Baloteli...

ASTRLX

Nekim ljudima tako malo treba da bi bili srecni.

SERIJE