• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umetnici protiv korone: Predstave, muzika, ples... na Facebooku!

Izvor mondo.rs

#umetniciprotivkorone omogućavaju besplatne umetničke i obrazovne sadržaje iz oblasti različitih umetnosti za sve one koji su u izolaciji i one koji poštuju preporuku Vlade Republike Srbije da se što manje izlazi iz kuće.

 #umetniciprotivkorone na Facebooku pozorište, muzika, ples - umetnici objavljuju svoje sadržaje Izvor: Mondo/ Goran Sivački

U Srbiji je zbog virusa uvedeno vanredno stanje i podsećamo vas da je preventiva jedan od najvažnijih faktora u suzbijanju i kontroli korona virusa, pre svega higijena ruku. Pročitajte i na kojim površinama se virus najduže zadržava i najbolje savete stručnjaka za boravak u samoizolaciji.

Znate da su zbog  sprečavanja širenja virusa Kovid-19 zatvorene škole, institucija kulture... zbog čega virtuelni prostor postaje izvor za uživanje u pozorišnim predstavama, pantomimi, muzici, umetničkoj igri i plesu, poeziji, filmu, svim vizuelnim umetnostima, književnosti, performansu, cirkusu...

Možda će vas zanimati

Tu nastupaju naši umetnici, koji su se priključili međunarodnoj incijativi #artistsagainstcorona koja je upućena i Međunarodnom pozorišnom institutu (International Theatre Institute) i UNESKO-u, i čija srpska verzija je #umetniciprotivkorone.

"Pošto je Facebook verovatno najrasprostranjenija društvena mreža na svetu napravili smo javnu grupu (Facebook Public Group) pod nazivom #umetniciprotivkorone i pozivamo sve umetnike da u njoj objavljuju svoje besplatne umetničke i obrazovne foto, video i audio sadržaje, ali i na drugim mrežama sa heštegom #umetniciprotivkorone.

Umetnici nisu lekari, ali jesu “doktori” za dušu. U trenucima krize nije dovoljno da spasimo samo telo, moramo i dušu. Još jednom pozivam sve umetnike da ovde besplatno objave svoja umetnička dela i časove svoje umetničke specijalnosti sa svima koji su u izolaciji, karantinu i sa svima drugima", stoji u saopštenju dostavljenom redakciji.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE