• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odlaže se Evropska noć muzeja, kao i manifestacija "Muzeji za 10"

Izvor mondo.rs Izvor Tanjug

Evo za kada se pomeraju.

 Muzeji za 10 Odlažu se Muzeji za 10 Izvor: MONDO/Goran Sivački

Ministarstvo kulture Republike Francuske saopštilo je da se Evropska noć muzeja odlaže, a samim tim se pomera i manifestacija "Muzeji za 10" u Srbiji.

Peta po redu manifestacija "Muzeji za 10", trebalo je da bude održana od 13 do 19. maja i da obuhvati obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja.

Možda će vas zanimati

Kako je objavljeno Evropska noć muzeja se odlaže za subotu 14.novembra, dok su organizatori "Muzeji za 10" saopštili da će se ova manifestacija održati od 9. do 15. novembra 2020.

U međuvremenu, iako uvođenje karantina ograničava mogućnosti muzeja da dopru do svoje publike, muzeji u Srbiji pokazuju veliku kreativnost koristeći snagu društvenih medija i digitalnih platformi.

Na profesiolacima zaposlenim u muzejima je da svojim aktivnostima u digitalnom svetu pomognemo ljudima da što bolje prebrode izolaciju, da im kroz virtuelne muzejske posete pomognemo da se opuste i uklone stres.

Međunarodni savet muzeja je pomoću haštaga MuseumsAndChillpokrenuo kampanju na društvenim medijima za promociju aktivnosti muzeja koji dopiru do publike kod kuće.

Iz organizacije Muzeji za 10 uputili su poziv svim muzejima da pošalju svoje digitalne sadržaje kako bi ih objedinili i objavili na sajtu www.muzejisrbije.rs

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE