• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Uelbek: Smrt nikada nije bila diskretna kao poslednjih nekoliko nedelja!

Izvor mondo.rs

Pisac Mišel Uelbek, jedan od najpopularnijih i najkontroverznijih francuskih autora, govorio je o koronavirusu i "svetu posle" u pismu koje je pročitano na francuskom radiju France Inter.

 Mišel Uelbek o korona virusu Izvor: YouTube/ Louisiana Channel

Pisac kojem se pripisuje da je predvideo napad na kule bliznakinje u Njujorku, kao i "žute prsluke", sada kaže da ne očekuje "novi svet" nakon pandemije, naprotiv.

"Nimalo ne verujem u izjave tipa 'više ništa neće biti kao pre'. Naprotiv, sve će ostati potpuno isto. Nećemo se posle izolacije probuditi u nekom novom svetu, sve će biti isto, malo gore", smatra jedan od najintrigantnijih pisaca današnjice.

Možda će vas zanimati

Pandemija korona virusa, dodaje Uelbek, "trebalo bi da ima glavni rezultat ubrzavanje određenih mutacija koje su u toku", a posebno "smanjenje kontakata među ljudima".

"Epidemija korona virusa daje veličanstven smisao ovoj teškoj tendenciji: kao da neka zastarelost pogađa odnose među ljudima", navodi on.

Uelbek smatra da bi bilo podjednako pogrešno da se kaže kako su ljudi ponovo otkrili smrt i dodaje da "smrt nikada nije bila tako diskretna kao poslednjih nekoliko nedelja".

"Žrtve se svode na brojke u statistici svakodnevnih smrti i anksioznost se širi među stanovništvom dok ukupno povećanje ima nečeg neobično apstraktnog", navodi Uelbek.

Pisac dodaje da je ovih nedelja važan podatak i starosna dob bolesnih.

"Do kada bi ih trebalo reanimirati i lečiti? 70, 75, 80 godina? U svakom slučaju, nikada nismo sa takvom spokojnom besramnošću izrekli činjenicu da svaki život nema istu vrednost", smatra Uelbek.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Mr Ljutko

To bese onaj sto je ispalio paljevine Beeeeogradjane prosle god?

SERIJE