• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Koncert koji ne smete da propustite: Supermen i Frankenštajn NA IGRAČKAMA!

Izvor Tanjug

U okviru onlajn sezone petkom Beogradska filharmonija predstavlja kultnu kompoziciju "Frankenštajn" autora HK Grubera 8. maja u 20 sati, a koja je domaću premijeru imala u okviru ciklusa Pandemonijum.

 Beogradska filharmonija YouTube koncert Frankenštajn Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Publika će imati priliku da na YouTube kanalu pogleda nesvakidašnji nastup muzičara koji pored klasičnih instrumenta sviraju i na igračkama.

Jedan od najangažovanijih austrijskih savremenih kompozitora, HK Gruber nastupio je kao dirigent, solista i šansonjer predstavivši delo koje je sinteza pop i narodne muzike, kao i bogate tradicije bečkog kabarea

Možda će vas zanimati

U ovom komadu, pored Frankenštajna pojavljuju se razni junaci poput Supermena, Džejmsa Bonda, Đanga, Robinzona Krusoa, Betmena i Robina, a filharmoničari njihovo "herojstvo" prikazuju i na trubicama, sirenama, pištaljkama, šmirglama, čegrtaljkama, klaviru-igračci, melodikama.

Ovoj kompoziciji, zabavnoj i za slušanje i za gledanje, prethodi "Muzika preobraženja" Kurta Švercika. U okviru nedeljnog onlajn repertoara na društvenim mrežama i sajtu Beogradske filharmonije objavljeno je novo izdanje bloga Filharmoničar u izolaciji violinistkinje Tamare Živković.

Koncertmajstor Miroslav Pavlović je publici poklonio temu iz Betovenove Romanse koju je trebalo kao solista da odsvira sa orkestrom pod upravom dirigenta Hansa Grafa.

Audio sreda predstavlja nastup Nemanje Stankovi?a i Dvoržakov Koncert za violončelo i orkestar, a sećanje četvrtkom odlazi u Muzej savremene umetnosti kada je Filharmonija održala niz performansa prilikom otvaranja muzeja nakon dugačke pauze i renoviranja.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE