• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OTKRIVENO: Evo šta će Branka Katić raditi u Srbiji!

Autor Bojana Zimonjić Jelisavac Izvor Večernje novosti

Omiljena glumica u novom projektu, saznajte o čemu je reč!

 Branka Katić u Srbiji pozorište BDP Sumrak bogova Izvor: ATA Images/Antonio Ahel

Uloga baronice Sofi u predstavi "Sumrak bogova" vratiće Branku Katić na srpsku pozorišnu scenu posle više od dvadeset godina odsustvovanja iz zemlje!

Ovim angažmanom, glumica iz kultnih domaćih filmova, serije "Novine" i predstojećeg nastavka sage "Kingsman", postaće "ekskluzivac" samo jednog teatra - Beogradskog dramskog pozorišta.

Možda će vas zanimati

Popularna glumica već je bila "viđena" za mart naredne godine i novu predstavu pozorišta na Crvenom krstu, takođe u režiji Jagoša Markovića, ali je izlazak imenjakinje Branke Šelić iz drame Ivora Martinića (rađene po motivima čuvenog Viskontijevog filma) ubrzao njen povratak u teatar. Naime, Šelićeva je zbog obaveza u matičnom Ateljeu 212 i novog projekta u Jugoslovenskom dramskom odlučila da napusti "Sumrak bogova", premijerno izveden u oktobru prošle godine. Predstavu je režirao Jagoš Marković, a poznati reditelj je, posle njenog napuštanja projekta, pozvao je Branku Katić da "uskoči" u predstavu i tako ubrzao njihovu već planiranu saradnju, a probe s novom baronicom Sofi počele su pre nekoliko dana, nezvanično saznaju "Večernje novosti".

Za sada se, kako saznaje list, u Beogradskom dramskom traži model kako da omiljena glumica uđe u stalni angažman kuće, ili bar ugovorom "veže" za ovaj teatar. Mogućnost da ne samo nju, već i druga značajna imena iz zemalja u okruženju vide u ansamblu BDP, daje novi koncept rada: planiranje repertoara godinu dana unapred, tromesečni plan predstava i njihovo igranje u "blokovima". Ovakva organizacija omogućava upravi kuće da osmisli projekte na vreme i pravi dogovore sa značajnim glumačkim imenima (uglavnom "slobodnjacima") na duže staze. Na taj način u njihovim redovima naći će se Rade Šerbedžija, Mirjana Karanović, Ozren Grabarić, Lane Gutović, Maja Izetbegović i Dragan Bjelogrlić.

Ukoliko epidemijske okolnosti dozvole, Branka Katić biće u ansamblu BDP već tokom avgusta na festivalima u Budvi, Tivtu i Baru, a istog i narednog meseca gledaće je beogradska publika na Letnjoj sceni Beogradskog u prostranom dvorištu ovog tetara.

"Planiramo konferenciju za novinare 15. jula na kojoj ćemo govoriti o angažmanu Branke Katić u našoj kući, ali i o pozornici na otvorenom i predstavama koje će se igrati u tom prostoru," potvrdio je listu upravnik Jug Radivojević.

Pričom o propasti bogate porodice Esenbekovih, vremenu nacizma u Nemačkoj, raslojavanju društva, ekonomskoj (ne)moći i moralnom padu - reditelj Jagoš Marković se posle 13 godina vratio u BDP. U podeli "Sumraka bogova" su i Pavle Pekić, Lane Gutović, Milan Čučilović, Milica Zarić, Jovo Maksić, Isidora Simjanović, Vladan Milić i Vanja Nenadić. Predstava je osvojila nagradu za najbolju režiju i kolektivnu glumačku igru na "Danima Juroslava Korenića" u Sarajevu.

Branka Katić je sa četrnaest godina debitovala na filmu ("Nije lako sa muškarcima"), usledio je niz popularnih naslova i značajnih uloga na velikom platnu. U teatru je manje bila angažovana, i do 2000, kada se odselila u London, igrala je na pozornicama Subotice, Beograda i Novog Sada. U međuvremenu, ostvarila je značajnu međunarodnu karijeru, a prvi radni povratak u rodni Beograd desio se 2013. godine sa filmom "Falsifikator" Gorana Markovića.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Korto

Ala se ugojila, a bila je baš slatka...

Milan

Nesto lagano, iluzorno, isprazno, krajnje nevazno a toboz kulturno, bla bla a bice neke zesce love, od nekud. Jer eto trebaju nam ti jugoslovenski glumci, rezimski lako upotrebljivi, samo trebas da ih platis. Srbija je svet, Beograd je svet, vraca se neko ko je otisao bla bla. Srbija grabi napred, bla bla, a zapravo imamo reciklazu potrosene istrosene plagijatorske, prenaduvane ex yu scene a sve za potebe rezima i vremena. Ali to gledamo vec dugo, i nazalost gledacemo.

SERIJE