• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NOVOGODIŠNJA ČESTITKA MIKE ANTIĆA! Poslušajte pesnika kako izgovara besmrtne reči: "UVEK POSTOJI SUTRA..." (AUDIO)

Autor Dragana Tomašević

"Nove godine počinju od nekih trenutaka koji su mi dragi u životu..."

 mika antic nova godina cestitka video Izvor: YouTube/rakovac1

Pesnik, novinar, slikar, boem, večiti dečak svih detinjstava Miroslav Mika Antić, ostavio nam je pregršt pesama, dragocenih saveta i anegdota poput one o krađi od Desanke Maksimović. Ipak, na današnji dan, na ovaj novi početak koji će nam, nadamo se, svima vratiti dugo očekivani osmeh na lice, prisetićemo se novogodišnje čestitke, koju sada, više nego ikad, treba svi da poslušamo.

U nadi da ćemo događaje iz ove 2020. što pre ostaviti daleko, daleko iza sebe, prenećemo vam njegovo viđenje pojma Nova godina i svi zajedno čestitati jedni drugima "i na dane kada je dobro, kada valjamo pred sobom i sami pred drugima".

Možda će vas zanimati

Pročitajte, a zatom i poslušajte reči besmrtnog Mike Antića:

"Ja kalendare ne volim. Nova godina može da bude svaki dan, može da bude u junu, može da bude u aprilu, može da bude u martu Nova godina. Prvo, može da bude kad čovek ima para; drugo, može da bude kad je čovek srećan, a treće, zašto baš mora da bude Nova godina uvek onda kad je drugima Nova godina? Meni je ponekad Nova godina pa idem ulicom i vičem: Jao, baš je sada počela! A oni ne veruju, kažu: Nemoguće, danas je (recimo) 15. april, otkud može tebi da bude Nova godina?

A meni Nove godine počinju od nekih trenutaka koji su mi dragi u životu, kad ja odlučim da nešto stvorim, da nešto uradim, da nešto budem, da nešto otraje u meni… I ako bih ja nekom čestitao Novu godinu ( a evo čestitam, imam priliku ovoga puta da to kažem i na radiju), ja bih poželeo Novu godinu ne samo 1. januara ljudima, nego bih poželeo svim onim danima kada im je dobro, kad im se učini da valjaju sami pred sobom i sami pred drugima, kad im se učini da im je dan nekako bolji nego što je bio juče i kad im se učini da je dan gori nego što će biti sutra. I da uvek postoji nekakvo sutra koje će biti mnogo bolje nego što je danas".

Mika Antić
Izvor: YouTube/Mala Vracka

 Srećna vam Nova godina! Svaki dan!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE