• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o Mileni Pavlović Barili na Internetu

Sajt posvećen umetnici nudi biografiju, više virtuelnih fotogalerija podeljenih u nekoliko segmenata, pesme, pisma, kao i stručne tekstove.

Sajt posvećen srpskoj slikarki Mileni Pavlović Barili (1909-1945) postavljen je na Internet, saopšteno je iz Ministarstva kulture Srbije.

U okviru obeležavanja veka od njenog rođenja, sajt nudi biografiju, više virtuelnih fotogalerija podeljenih u nekoliko segmenata, pesme, pisma, kao i stručne tekstove o radu umetnice.

Izložbu dela Milene Pavlović Barili koja je trenutno postavljena u Galeriji SANU, a koja obuhvata više od sto dela, do sada je videlo više od 60.000 posetilaca.

Milena Pavlović rođena je 1909. godine u Požarevcu. Sa 30 godina napustila je Jugoslaviju, proputovala svet i družila se sa umetničkom elitom, i preminula je 1945. u Njujorku. je studirala u Beogradu i Minhenu, a uzor joj je bio slikar Đorđo de Kiriko.

Njeni slikarski simboli su između sna i jave, ženski setno ljupki likovi, velovi, krilati mladići na štulama, antički stubovi, Venere bez ruku, harlekini, biste, lepeze, ptice.

(MONDO/Agencije)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE