• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Riznica faraona" na proleće u Beogradu

Izložba "Riznica faraona" na proleće sledeće godine biće postavljena u Beogradu!

Izložba "Riznica faraona" na proleće sledeće godine biće postavljena u Beogradu!

To je dogovorio ministar kulture Srbije Nebojša Bradić poslednjeg dana zvanične posete Egiptu.

"Reč je o kapitalnom kulturnom događaju koji bi na proleće sledeće godine bio organizovan u Beogradu. Radi se o izložbi faraonskog blaga, što bi svakako bio događaj koji bi Srbiju stavio u kulturno središte čitavog našeg okruženja", rekao je Bradić Tanjugu.

Ministar kulture o tome je razgovarao sa generalnom direktorkom egipatskog nacionalnog muzeja Vafom Sadek i sa generalnim sekretarom egipatske Uprave za antikvitete, arheologom svetskog glasa, doktorom Zahijem Havasom.

O tehničkim i drugim aspektima organizacije te izložbe koja se sastoji iz 63 celine različite po materijalu i vremenu nastanka, sa lokaliteta koji zahvataju teritoriju od Gize do Edfua, predstoje dalji razgovori stručnih predstavnika Srbije i Egipta, precizirao je Bradić.

Ministar kulture Srbije ocenio je da je zvanična poseta Egiptu tokom koje je od 24. avgusta imao dugačke i sadržajne razgovore sa ministrom kulture Farukom Hosnijem, predsedikom kairske opere doktorom Abdelom Moneimom Kamelom i drugim sagovornicima i imao priliku da obiđe najznačajnija mesta faraonske, hrišćanske, islamske civilizacije, bila vrlo uspešna.

"Ona otvara nove perspektive za dalje unapređenje kulturnih bilateralnih veza sa Egiptom, sa kojim inače imamo veoma razuđenje i dobre ukupne odnose", rekao je Bradić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE