• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nazaret: Pronađena kuća iz Isusovog doba

U Nazaretu su pronađeni ostaci kuće iz Isusovog doba, ali je arheolozi ne dovode u direktnu vezu sa Isusom.

Prema hrišćanskom verovanju, kuća u kojoj je Isus proveo svoje detinjstvo i koja je pripadala njegovoj majci Mariji je zapravo bila pećina na kojoj se danas uzdiže impozantna Crkva Blagovesti.

Jardena Aleksandr, vođa arheološkig tima koji vodi iskopine na lokalitetu nadomak crkve, kazala je da su otkriveni zidovi kuće iz prvog veka n.e. koja se sastoji od dve sobe i dvorišta.

"Ovo otkriće je od prvorazrednog značaja pošto je pvi put pronađena kuća iz jevrejskog sela Nazareta", ističe Aleksandr u izjavi koju je objavio izraelski odsek za antikvitete, prenosi Rojters.

"Građevina koju smo pronašli je mala i skromna i verovatno je tipična za nazarećanske kuće iz tog vremena", dodala je ona.

"Dosad je u Nazaretu pronađeno nekoliko grobova iz Isusovog doba, ali ne i ostaci naseobina iz tog vremena", kazala je Aleksander.

Aleksandr je rekla da je Nazaret, koji je danas najveći arapski grad u Izraelu sa oko 65.000 stanovnika, u Isusovo vreme bio zaselak.

(Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dzoni

Hmmmm..zanimljivo. Moglo bi se tu jos mnogo toga pronaci, ali moderna civilizacija je zakopala sve sto je vredno..to nije slucaj samo sa Nazaretom vec i sa mnogim gradovima i metropolama..ali izgleda da je vazniji progres

SERIJE