• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prve predstave u 2010. godini

Narodno pozorište u Beogradu izvešće prvu predstavu u 2010. godini 3. januara, kada je na repertoaru velike scene dugovečna postavka Sterijinog "Kir Janje" u režiji Egona Savina.

Narodno pozorište u Beogradu izvešće prvu predstavu u 2010. godini 3. januara, kada je na repertoaru velike scene dugovečna postavka Sterijinog "Kir Janje" u režiji Egona Savina.

Iste večeri počinje da radi i mala scena Ateljea 212, popularni Teatar u podrumu, koji najavljuje savremenu dramu "Terapija" Jordana Cvetanovića u režiji Gorana Markovića.

Dok je većina pozorišta u glavnom gradu na kraćoj ili dužoj prazničnoj pauzi, Narodno pozorište 4. januara otvara i svoju malu scenu "Raša Plaović", takođe jednim starim hitom - "Zagonetne varijacije" Erika Emanuela Šmita u režiji Božidara Đurovića.

Od 10. januara vrata za publiku otvaraju Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) i Beogradsko dramsko pozorište (BDP).

Na velikoj sceni JDP-a "Ljuba Tadić" 10. januara se igra "Kokoška" po tekstu Nikolaja Koljade u režiji Jagoša Markovića.

To pozorište je za 11. januar na sceni Teatra "Bojan Stupica" najavilo svoj višedecenijski hit - Fejdoov vodvilj "Buba u uhu" u režiji Ljubiše Ristića, dok će na sceni Studio 15. januara biti izvedena "Pravila ponašanja u modernom društvu" Žan Lik Lagarsa u režiji Anđelke Nikolić.

BDP godinu počinje na maloj sceni predstavom "Igra parova" Matjaža Zupančiča u režiji Milice Kralj, a prva predstava na velikoj sceni, 15. januara, biće premijera iz ove sezone "Sviraj to ponovo, Sem" Vudija Alena u režiji Marka Manojlovića.

Atelje 212 će program na velikoj sceni početi da izvodi 12. janaura, sa svojom najnovijom premijerom "Prljave ruke" Žan Pol Sartra u režiji Nikite Milivojevića.

Iste večeri, 12. januara, zavesu podiže i Pozorište na Terazijama, sa brodvejskim mjuziklom "Čikago" Eba, Fosa i Kendera u režiji Kokana Mladenovića.

Od 14. januara počinju i redovne predstave Zvezdara teatra i Bitef teatra. Na Zvezdari će se tog datuma igrati popularna komedija "Ljubavnik velikog stila" Reja Kunija u režiji Vladimira Lazića, a u Bitefu komad Franca Ksavera Kreca "Kako se pravi Milka" u režiji Žanka Tomića.

(Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

papa

odlicno! Repertoar ne narocito "osvezen", ali i dalje privlacan

SERIJE