• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMINUO NOVINAR VELJA PAVLOVIĆ

Autor Branka Bajić

Preminuo je autor kultnih TV emisija

 Preminuo novinar Velja Pavlović Izvor: YouTube/Screenshot/RTS 3 - Zvanični kanal

Poznati novinar, autor kultne emisije "Nivo 23" i "Duhovnici", Velimir Velja Pavlović, napustio nas je večeras, 2. februara.

Velja Pavlović bio je više od četrdeset godina u novinarstvu. Napisao je i knjigu "Nivo 23" od istoimene kultne emisije.

Kako se navodi, razgovori sa eminentnim gostima vođeni burnih devedesetih, predstavljaju izvanrednu sliku vremena, podsećajući nas i na neke druge koji više nisu među nama.

Velimir Pavlović je od 1978. godine radio na Studiju B. Od 1983. bio je urednik kulturnog programa Radio Studija B. Takođe je bio prvi urednik TV programa Studija B.

Njegove najpoznatije autorske emisije su: radio-magazin Kultura na raskršću, TV magazin Kulturni kalendar, naučno-popularni TV magazin Kostakako, TV tok-šou "Nivo 23", "Nivo politika", putopisne TV serije "Amerikanski Srbi", "Duhovnici", TV portreti urbanih heroja "Nezaštićeni svedok". Deo njegovog serijala "Duhovnici" 1994. godine objavljen je na DVD-u.

Radio je kao redovni saradnik kulturne rubrike dnevnog lista Politika, urednik kulturnog programa Televizije Politika, objavljivao je u mnogim magazinima i časopisima.

Osvojio je brojne nagrade: Narodnog muzeja u Beogradu (1987), Zlatna značka Kulturno-prosvetne zajednice Srbije (1991).

Završio je Treću beogradsku gimnaziju, a diplomirao žurnalistiku na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.

Pročitajte i ovo

Komentari 9

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Natasa 69 Krusevac

Neka mu je laka crna zemlja.Divan,odmeren,sa stavom punim postovanja za svakog sagovornika.Njegove emisije i rubrike sam zeljno iscekivala i one u 23 h ( "Nivo 23") sa kasnim terminom ,znajuci da me sutra rano ujutru ceka novi naporan radni dan.Emisije kao zalutale iz nekog drugog doba i nekog Beograda i Srbije koje vise nema.Pitala sam se gde je nestao divni Velja ali sam pomislila da je uredjivacka politika i novi vlasnik "skrajnuo" emisiju takvog formata.Nestaje ono malo pravih erudita i intelektualaca a ostaje....ne smem ni da pomislim. Saucesce porodici.

Rista

Čovek iz nekog drugog vremena, iz nekog drugog Beograda, večno mlad i večno optimist!

Mnogo cudno

Bas sam se pre par nedelja pitao jel ziv i sta radi, potrazio neke stare emisije na netu i sad me saceka ova vest... RIP

SERIJE