• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Camerata Academika na Kolarcu

Orkestar Camerata Academica posle više od 10 godina pauze nastupiće u subotu, 16. januara u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini.

Renomirani orkestar, novosadska Camerata Academica, koji čine najbolji mladi muzičari Akademije umetnosti u Novom Sadu, asistenti, docenti i najtalentovaniji studenti, posle više od 10 godina pauze nastupiće u subotu, 16. januara u Beogradu, u Kolarčevoj zadužbini.

Orkestar sa umetničkim rukovodiocem, violistom Dejanom Mlađenovićem i solisti, Aneta Ilić, sopran i Iva Profaca, mecosopran, izvešće dela svetskih klasika Baha, Pergolezija i Griga.

Camerata će se beogradskoj publici predstaviti premijernim izvođenjem kompozicije savremene srpske kompozitorke Isidore Žebeljan "Igra drvenih štapova, za hornu i gudački orkestar". Solista je slovenački hornista Boštjan Lipovšek.

Kompozicija je nastala 2008. godine kao porudžbina Međunarodne asocijacije hornista, a pisana je za Lizu Ford, solo hornistkinju Simfonijskog orkestra iz Geteborga, i njoj je posvećena.

Svetska premijera kompozicije održana je u Novom Sadu, 31. oktobra prošle godine, a interpretatori su bili hornista Lipovšek i Kamerata akademika sa dirigentom Aleksandrom Kojićem.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE