• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zlatni ćuran" za životno delo Petru Kralju

Glumac Petar Kralj dobitnik je nagrade "Zlatni ćuran" za životno delo Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", izjavio je predsednik Upravnog odbora festivala Dobrica Milićević.

"Zlatni ćuran", najviše priznanje festivala, sastoji se od diplome, statuete ćuran i novčanog iznosa, a biće uručen Kralju 27. marta, poslednjeg dana 39. Dane komedije, na Svetski dana pozorišta.

Odluka je bila jednoglasna, a u igri za nagradu bila su još dva glumca, istakao je Milićević na konferenciji za novinare i naveo da je Kralj "jedan od vodećih srpskih glumaca danas".

Kralj je na "Danima komedije", koje se u Jagodini tradicionalno održavaju od 1972. godine, od 20. do 27. marta, tri puta nagrađen za glumu Statuetom ćuran.

Prvi put je nagradu dobio 1977. godine za ulogu Kapetana Ivulića u predstavi "Buzdovan" Kleme Grubišića, režija Zoran Ratković u izvođenju Ateljea 212 Beograd.

Istu nagradu je dobio za ulogu Sizifa u predstavi Ranka Marinkovića "Inspektorove spletke", režija Aleksandar Ognjenović u izvođenju Beogradsko dramsko pozorište 1979. godine i 2002. godine za ulogu Nikole Kosa u prestavi "Doktor Šuster" Zvezdara teatra.

Nagrada "Zlatni ćuran" za životno delo ustanovljena je 2001. godine i do sada su je dobili glumci Miodrag Petrović Čkalja, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac, Ljubomir Ubavkić Pendula, Nikola Simić, Olivera Marković, Bora Todorović i Vlastimir Đuza Stojiljković.

(Tanjug)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

truefan

Njegovo ime i prezime sve govori!

SERIJE