• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRAGEDIJA ZBOG KOJE JE NAŠ GLUMAC OSEDEO S 28 GODINA! Pred izlazak na scenu mi javili - MRTAV je, a ja zamolio kolege...

Autor Petar Latinović

"U prvom trenutku ne osećaš ništa, onda kad se malo osvestiš osećaš bes pa tek onda tugu."

 Dragan Petrović Pele o smrti brata Izvor: MONDO/Stefan Stojanović

Na današnji dan, 17.12.1961. godine rođen je glumac i profesor FDU Dragan Petrović Pele. Popularnost u široj javnosti stiče ulogama u seriji "Bolji život" i filmu "Lepa sela lepo gore". I pored toga što je predaje glumu na FDU nije odustao od pozorišta, filma i televizije pa publika ne ostaje uskraćena za njegov nemerljiv talenat. Ipak, kako je jednom rekao - ako bi morao da bira - odrekao bi se glume i posvetio samo pedagoškom radu. Oženjen je glumicom Olgom Odanović, sa kojom ima dvoje dece.

U jednom intervjuu javno je govorio o jednom od najtežih trenutaka tokom svog života - kada su mu javili da mu je stariji brat poginuo. Na pitanje kako čovek izdrži tako nešto Pele iskreno kaže:

"Izdrži. To je onaj mehanizam samoobmane. Isto je kao i kad se posečeš. To ne boli odmah, boli kasnije. Nalet adrenalina. U prvom trenutku ne osećaš ništa, onda kad se malo osvestiš osećaš bes pa tek onda tugu."

Vest o tome da mu je brat Zoran poginuo zatekla ga je u pozorištu i to pred sam početak predstave.

"Saznao sam pred sam početak predstave. Bila je to sećam se 'Kolubarska bitka'. Nije u to vreme bilo mobilnih telefona, neko je javio u pozorište. Pitao sam Mišu Janketića, pošto u toj predstavi on igra glavnu ulogu a ja sam imao 2-3 scene, da li mogu da idem, da li može da igra bez mene. Kaže mi - naravno. Ulećem u neku krntiju od auta koji sam tada vozio i odlazim. Kasnije sam se osvestio. Imao sam 28 godina tada. I kada sam se vratio na Akademiju, vratio sam se kao sed čovek", ispričao je Pele u emisji "TV lica kao sav normalan svet".

Pele već više od dve decenije radi na FDU. Tu je 1997. došao kao asistent da bi posle nastavio kao profesor. O toj stalnoj fami da se Akademija upisuje preko veze, Pele je svojevremeno govorio u intervjuu za "Kurir."

"Ta fama prati ovaj fakultet od osnivanja. Ali to jednostavno nije istina. Nema veće nesreće od toga da onog ko nije talentovan primite na glumu. Vama će biti prvo problem jer nećete ništa moći da ga naučite. Kao da primate nekoga na Muzičku akademiju a on nema ni malo sluha. S druge strane ono što je mnogo važnije vi takvog čoveka unesrećite za ceo život. Jer on ima završen fakultet al ga niko neće. Može da ima leđa kakva god hoće ali ne vredi. Biće u jednom ili dva projekta i samo će nestati. Bilo je takvih primera i to ljudi koji su imali debela leđa - roditelja, stričeva itd... Oni onda završe privatne fakultete, ali ne vredi. Ako nemate dara ne vredi. Jednostavno ne može", rekao je on.

Istakao je da, od kad je na fakultetu, niko nikad nije vršio pritisak da nekoga mora da primi.

"Smatram da svako može da dođe i pokaže šta ume i zna. Svako ima prava da dođe i proba da položi pijemni. Ali ja za sve ove godine nisam došao u situaciju da mi neko stoji za vratom. Ali svi koji me dobro poznaju znaju da to ne bi ni vredelo. Loše reagujem na pritisak i loše reagujem na pare. Mnogo gore reagujem na pare nego na pritisak", rekao je Pele.

Ispričao je tada i jednu zanimljivu situaciju kada mu se čovek zahvalio što mu sin nije primljen na Akademiju.

"Prišao mi je jedan političar, neću reći koji, i rekao mi kako mi se posebno zahvaljuje. Pitam na čemu mi to zahvaljuje a on me pita da li znam da je njegov sin konkurisao kod mene.

- Ne znam.

- Jeste, konkurisao je pre 6 godina i ti ga nisi primio. Mi smo tada odahnuli, odahnuli! Evo sad je završio drugi fakultet, završava sad i master.

Eto, on na primer da je primljen bio bi nesrećan, nezadovoljan. Ta tuga bi ga pojela. Gluma može da bude i smrtonosna. Da zaista...", rekao je tada Pele.

Dragan Petrović Pele je u braku sa glumicom Olgom Odanović. Imaju sina Jakova i ćerku Lenku, koja je takođe glumica.

(MONDO)

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 28

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Djordje

Kaže da se FDU ne upisuje preko veze. Da nabrojimo koliko se dece glumaca upisalo na taj fakultet,a pola od njih nema ni 10% talenta svojih roditelja.

Mp

A lekarska deca kad postanu lekari? To vam ne smeta! Tad su komentari:"Talentovan na oca... ili majku?" Ako vam se neko ne sviđa, samo uzmete daljinski u ruke. Tačka.

$$$$$

Sve da se skupe na gomilu te mlade generacije glumaca, ne bi bili ni do nožnog prsta jednom Čarlton Hestonu. Da ne govorim tek o Lorens Olivije ili za mene najveci Čarls Loton.

SERIJE