• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dan i noć u pozorištu" 27. marta

Manifestacija posvećena scenskim i izvođačkim umetnostima, biće prvi put realizovana na Međunarodni dan pozorišta.

Manifestacija "Dan i noć u pozorištu", posvećena scenskim i izvođačkim umetnostima, biće prvi put realizovana na Međunarodni dan pozorišta, 27. marta, u Beogradu.

Projekat je nastao na inicijativu pozorišnih umetnika Beograda, kao izraz potrebe da se još više približe publici, navodi se u najavi nove manifestacije.

Beogradsko dramsko pozorište (BDP) je osmislilo niz akcija čiji je zajednički cilj upoznavanje publike sa magijom pozorišta, ali i druženje gledalaca i onih koji čine tu magiju...

U prvoj polovini marta biće sprovedena anketa za izbor najpopularnije predstave sa repertoara tog teatra i najomiljenijeg glumca i glumice BDP-a.

Anketa će biti i nagradna igra, a nagrade su škola profesionalnog šminkanja za scenu, tura sa predavanjem kroz lavirint pozorišne zgrade, prisustvovanje pripremi scene za predstavu, kao i generalnoj probi.

Uvod u proslavu Međunarodnog dana pozorišta biće izložba fotografija posvećena istoriji teatarskog praznika, koja će biti otvorena 17. marta.

Na sam praznik, 27. marta, BDP će predstaviti svoj rad na zajedničkom štandu svih beogradskih teatara, ispred "Ruskog cara".

U projektu učestvuju i Atelje 212, Bitef teatar, Pozorište "Boško Buha", Dadov, Malo Pozorište "Duško Radović", Jugoslovensko dramsko pozorište, Madlenianum, Narodno pozorište, Pozorište lutaka "Pinokio", Pozorištance Puž, Slavija teatar, Pozorište na Terazijama, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Muzej pozorišne umetnosti, Savez dramskih umetnika Srbije...

Svojevrsno ujedinjenje svih pozorišta na jedan dan, koje će razviti još bolju i čvršću komunikaciju među njima, doprineće popularizaciji scenskih umetnosti, smatraju organizatori projekta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE