• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fotografije Jelene Vladušić u Galeriji Artget

Izložba fotografija Jelene Vladušić (25) "SMB - teritorija" biće otvorena u petak u Galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda (KCB).

Na 22 fotografije autorka će prikazati enterijere vojnih ustanova, odnosno kasarni bivše JNA u Bačkoj Topoli, Sremskoj Mitrovici, Somboru i Novom Sadu, a ovi objekti privlače umetnicu zbog svoje nepristupačnosti i činjenice da su to mesta isključivo rezervisana za pripadnike "jačeg" pola, saopšteno je iz KCB.

Svojom ideološkom ogoljenošću kasarne se pojavljuju na fotografijama Vladušićeve kao portreti prostora zaboravljenih u vremenu i ispražnjenih od sadržaja, kao i kolektivnog pamćenja.

Daleki eho sile i moći nekadašnje "četvrte armije na svetu", na ovim fotografijama, kao u dvostrukom ogledalu, nenametljivo je suočen s nostalgičnim prizorima onoga što je od svega navedenog preostalo danas, kao i činjenicom da tih objekata u skorije vreme možda i neće biti, odnosno da će njihov broj biti značajno redukovan.

U saopštenju se navodi da su fotografije nastale zahvaljujući odobrenju Ministarstva odbrane Republike Srbije.

Vladušićeva je diplomirala na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, Odsek likovnih umetnosti,odsek za fotografiju u klasi profesora Đorđa Odanovića, gde je trenutno na poslediplomskim master studijama.

Izložba će biti otvorena do 24. marta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE