• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U "Rasadniku" Biljane Đurđević

Izložba Biljane Đurđević u Likovnoj galeriji KC Beograda.

Pet slika velikog formata, u redizajniranoj galeriji za ovu izložbu, gužva nastala u potrebi za pravim i iskrenim slikarstvom, oduševljena publika - poznata imena iz sveta likovne kulture i umetnosti, i zadovoljni pripadnici medija koji su došli da rade, ali i da uživaju, i raspoložena i nasmejana umetnica.

Treći dan u nedelji, treći datum u trećem mesecu, a kad se već bavimo numerologijom 2010. godina je, a kad se saberu cifre opet dobijemo broj 3. I umetnica je u svom delu spojila tri stvari: umetnost, slikarstvo i život.

I to je, kako smo već i navikli od nje, uradila ponovo na najbolji način. "Klasično" slikarstvo se polako ali sigurno vraća na likovnu scenu, i dobro je da je tako. O Biljaninim zaslugama po ovom pitanju ne treba ni govoriti, pravi pobornik poštenog, iskrenog slikanja koje podrazumeva talenat, znanje i rad.

Rekao bih poetski, romantično – dramski nadrealizam sa isceniranim predstavama iz života (smrti?) u kojima se kostimiranim (u svakodnevnu garderobu?) likovima (običnim ljudima koji žive tu i sada sa nama?) svašta-nešto događa, ili se tek dogodilo ili samo što se nije dogodilo.

I sve to tu pred nama, kao velika izložba koju preporučujemo i stručnoj publici isto kao i onim "običnim" ljubiteljima umetnosti. Biljani čestitamo i želimo svaki uspeh u daljem radu.

A mi ćemo još jednom otići na izložbu, da na miru i u manjoj gužvi još jednom promislimo neka životna pitanja i uživamo u nekim ponuđenim odgovorima.

(Dragan N. Kljajić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE