• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mjuzikl za decu u Pozorištu na Terazijama

Dečiji mjuzikl "Na slovo na slovo" u režiji Darijana Mihajlovića rađen po istoimenoj televizijskoj seriji za decu Dušana Radovića, koja je emitovana sedamdesetih godina, biće premijerno izveden 17. aprila u Pozorištu na Terazijama.

"Reč je o prvom srpskom mjuziklu za decu, kojim želimo da na pozorišnu scenu vratimo nekadašnje vrednosti i sliku starog Beograda, koja se ogledala u Radovićevim tekstovima i nezaboravnim hitovima Miodraga Ilića Belog.

Želeli smo da napravimo predstavu sa svim elementima pravog mjuzikla, ali namenjen prvenstveno najmlađima", rekao je upravnik Pozorištu na Terazijama Mihailo Vukobratović.

Tekstove je adaptirao Vladimir Andrić, koji kaže da je imao veoma zahtevan i zabavan posao. "Bilo je zabavno osavremeniti i prilagoditi Radovićeve tekstove kako pozorišnoj sceni, tako i novim generacijama, trudeći se pri tome da sačuvam suštinu nekadašnje TV emisije i Radovićeve neprolazne bisere poput 'Sve je pošlo naopačke za vrapce i mačke'".

Autorska ekipa je dobila pomoć Ministarstva prosvete, koje je prepoznalo edukativni značaj predstave, a od Skupštine grada su dobili tehničku opremu, koja je korišćena na otvaranju Univerzijade. To će, kaže scenograf Aleksandar Denić, omogućiti da se produkcija približi savremenim generacijama, koje žive u sferi kompjutera, a opet da se sačuva dizjan sedamdesetih godina prošlog veka.

Kompozicije Ilića Belog adaptiraće i dopuniti njegovi sinovi Sanja i Dragan Ilić, koji su odlučili da ostanu verni onoj emotivnoj noti koja se provlačila kroz zajednički rad njihovog oca i Radovića, a koja ih kao i većinu članova ekipe vratila u mladost i detinjstvo.

U autorskoj ekipi su i koreograf Sonja Lapatanov, pomoćnik koreografa Milica Cerović, kostimograf Ivana Vasić, dok će Horom i Orkestrom Pozorišta na Terazijama dirigovati Vojkan Borisavljević. U predstavi učestvuje i balet Pozorišta na Terazijama.

Uloge igraju Svetislav Goncić (Mića), Mina Lazarević (Lola), Slobodan Boda Ninković (Paja), Miroljub Turajlija (Ostoja), Duško Radović (Morski vuk), Slobodan Stefanović (Laf) i Snežana Jeremić (Loška).

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE