• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Salon arhitekture u MPU

Salon arhitekture, 32. po redu, pod nazivom "Prilagođavanje... arhitektura plus", biće otvoren od 25. marta do 30. aprila u Muzeju primenjenih umetnosti u Beogradu.

U saopštenju Muzeja primenjene umetnosti (MPU) se navodi da Salon arhitekture okuplja, prezentuje i afirmiše najbolje autorske prakse srpske arhitektonske scene, a Salon je takođe i mesto i prilika za razmenu lokalnih, regionalnih i globalnih iskustava i otvoren je za sve generacije arhitekata iz zemlje i inostranstva.

"Salon uvek iznova ističe značaj misije arhitekture u razvoju društva, zalaže se za pluralnost i kvalitet arhitektonskih rešenja i graditeljske standarde, nastoji da ukaže i na alternativne, istraživačke ideje i projekte", piše u saopštenju.

Žiri 32. Salona arhitekture, koji čine Ružica Božović Stamenović, Milan Dimitrijević, Đorđe Stojanović, Bratislav Tosković i Snežana Vesnić proglasiće, od oko 90 radova koji su prošli selekciju, Veliku nagradu Salona kao i ostale nagrade u kategorijama: arhitektura, urbanizam, enterijer i publikacije.

Specijalni gost Salona biće arhitekta Vasa Perović, koji živi u Sloveniji, a takođe će biti otvorena istoriografska izložba koja će podsetiti na prve dobitnike Velike nagrade Salona arhitekture iz
1974, 1975. i 1976. godine.

Tokom trajanja Salona, u okviru pratećeg programa predviđena je i serija razgovora, predavanja, prezentacija i radionica.

U saopštenju se dodaje da će ovogodišnji Salon arhitekture imati proaktivan vizuelni identitet, uočljiv i privlačan za sve koji se budu našli na potezu od ulice Knez Mihailova i Muzeja primenjene umetnosti u Beogradu.

(Beta, foto: zvaničan sajt)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE