• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dan i noć u pozorištu" 27. marta

Manifestacija "Dan i noć u pozorištu", u kojoj će učestvovati petnaestak beogradskih teatara, biće održana 27. marta, na Svetski dan pozorišta.

Projekat "Dan i noć u pozorištu" nastao je sa ciljem da se scenska umetnost još više približi publici, rekla je na konferenciji za novinare u Skupštini Beograda gradska sekretarka za kulturu Ivana Avžner.

Prema njenim rečima, u svim pozorištima prodavaće se karte za predstave koje se igraju 27. marta po jedinstvenoj ceni od 300 dinara.

Svaki gledalac će uz kupljenu kartu dobiti i poseban kupon, koji će mu omogućiti da uz 50 odsto popusta kupi po dve karte u svim beogradskim pozorištima tokom aprila, rekla je Avžnerova.

U projektu učestvuju "Atelje 212", Beogradsko dramsko pozorište (BDP), Bitef teatar, Pozorište "Boško Buha", Centar za kulturnu dekontaminaciju, Dadov, Malo pozorište "Duško Radović", Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP), Opera-teatar "Madlenianum".

Učesnici projekta su i Narodno pozorište, Pozorište lutaka "Pinokio", Pozorištance "Puž", Teatar "Slavija", Pozorište na Terazijama, Muzej pozorišne umetnosti, Turistička organizacija
Beograda i Savez dramskih umetnika Srbije.

U većini beogradskih pozorišta 27. marta biće izvođene predstave s redovnog repertoara, dok će u Muzeju pozorišne umetnosti Srbije biti priređen program projekcija popularnih predstava koje se više ne izvode u teatrima.

Posetioci će moći da pogledaju snimak predstave "Bela kafa" iz 1991. godine, autora Aleksandra Petrovića, u režiji Branka Pleše, koja se izvodila u JDP-u, kao i "Čaplju" Vasilija Aksjonova, u režiji Dejana Mijača, koja je snimljena 1986. godine u "Ateljeu 212".

Biće, takođe, prikazan snimak predstave "Dugo putovanje u Jevropu" Stevana Koprivice, u režiji Egona Savina (1987) i "Ranjeni orao" Mir-Jam u dramatizaciji Borislava Mihajlovića Mihiza i režiji Soje Jovanović (1977).

U Knez Mihailovoj ulici, od 12 do 17 časova, biće postavljen štand Turističke organizacije Beograda (TOB), na kojem će se prvi put na jednom mestu predstaviti sva beogradska pozorišta.

Direktorka TOB-a Jasna Dimitrijević rekla je da će beogradska pozorišta, kao značajan segment kulturne ponude grada, biti predstavljena i na Sajmu turizma u Nišu, a zatim u Zagrebu, Mostaru, Trebinju i drugim gradovima.

Projekat "Dan i noć u pozorištu" odvija se pod pokroviteljstvom Skupštine Beograda i Ministarstva kulture Srbije.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE