• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljena "Velika enciklopedija Larus"

Veoma siromašna ponuda leksikografske literature na srpskom jeziku značajno je obogaćena izlaskom iz štampe "Velike tematske enciklopedije Larus" u dva toma, u izdanju "Mono i Manjana".
Ova izdavačka kuća je pre pet godina uspostavila saradnju s najpoznatijom francuskom leksikografskom kućom Larus i prema njenim licencama je objavila "Enciklopediju vrtnog i sobnog bilja", "Novu istoriju umetnosti" i "Dečiju enciklopediju o dinosaurusima".
U pripremi je trotomna klasična enciklopedija "Veliki Larus".

Do leta bi trebalo da bude u prodaji Larusova enciklopedija tajnih društava - od antičkih vremena do danas.
"Velika tematska enciklopedija", na čije je prevodjenje, lektorisanje, stručnu redakturu i štampanje utrošeno više od tri godine, jedinstveni je leksikon i u izdavačkoj produkciji Larusa po načinu prezentacije materijala i potpuno novoj i savremenoj koncepciji.

Umesto da ide abecednim redom i daje kratke, sažete tekstove o odrednicama, ovaj leksikon nudi više od 11 velikih celina, celokupan pregled informativne gradje iz svih oblasti ljudskog saznanja.
Enciklopedija ima više od 3.500 članaka razvrstanih po temama , 1.000 tabli, 4.200 ilustracija u boji, 400 geografskih, istorijskih i ekonomskih karata, dok opšti indeks ima 23.000 odrednica sa 33.000 referenci.

U okviru dva toma, koji zajedno imaju 1.412 strana, celine su:svemir i zemlja, živi svet, čovek i njegovo zdravlje, nauka i tehnika, istorija sveta, religije, geopolitika, ekonomija, čovek i društvo, umetnost i književnost, sportovi, igre i zabava.
Osnovni tekstovi su u 700 slučajeva dopunjeni grafički izdvojenim tekstovima, a na kraju svakog teksta su uputnice gde se nalaze odrednice s dodatnim informacijama.

Na početku prvoga toma je orijentaciona tabela za lakše snalaženje a na pocetku svakog poglavlja je podroban sadržaj.
Prema rečima jednog od vlasnika kuće "Mono i Manjana" Nenada Atanasijevića, za prevod leksikona je angažovano osam prevodilaca i 12 lektora i redaktora, medju kojima su vodeći stručnjaci za pojedine oblasti.

On je istakao da je tokom prevodjenja obavljeno dopunjavanje teksta na osnovu izdanja iz 2005. godine.
Larus praktikuje da svako novo izdanje obogati najnovijim podacima. Prvo izdanje "Tematske enciklopedije" objavljeno je pre više od 12 godina i od tada se stalno unose promene i novi podaci do kojih se došlo na osnovu najnovijih saznanja ili zbog politčkih promena.
Ovim dragocenim leksikonom, kupcima se nudi adekvatna zamena za prelistavanje jedne ogromne bioblioteke, ocena je recenzenata.

Puna cena "Tematske enciklopedije" je 13.800 dinara, ali se prodaje u više mesečnih rata.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE