• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zečevi Ane Nedeljković u Galeriji KCB

Roze zečevi sa rupom umesto mozga naselili su se privremeno tu negde pored nas.

Instalacija (doktorski rad) "Rabittland" Ane Nedeljković otvorena je u četvrtak u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Beograd. Stotinak pink zečeva bez mozga nastanilo se i živeće svojim životom u idealnom izmišljenom svetu do 2. maja.

Bilo je gužve ispred Galerije oko 19 časova, kako bi svi zainteresovani dočekali presecanje roze trake i ulazak u svet koji naseljavaju zečevi. Žive u favelama, kućama, u ratnoj zoni, na Facebooku-u… Poruka je - što je život više roze, to je crnji.

Zanimljiva postavka na više nivoa, umetničkih i simboličkih, ironična je kritika političke situacije i svojevrsna paradigma onoga što se dešava u realnom svetu. Predstavljena je na satiričan i zabavan način za posmatrača koji se "nađe" u Zemlji zečeva, i uključi u niz njihovih apsurdnih životnih i ideoloških situacija.

Ana Nedeljković (32) studirala je fiziku na Fizičkom fakultetu, diplomirala slikarstvo na FLU u Beogradu, gde je i magistrirala i doktorirala.

(Dragan N. Kljajić)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Stanimir

Nisam bio na izlozbi ali mogu na nevidjeno da joj cestitam, ako nista barem na ideji. Sa takvom kracijom bi trebala da se javi Zeljko Mitrovicu ili Sasi Popovicu da joj pomognu u sirenju iste. HVALA ANA

SERIJE