• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počinju Novosadske muzičke svečanosti

Novosadske muzičke svečanosti (Nomus), 30. po redu biće održane od 12. do 20. aprila u Sinagogi, Gradskoj kući i Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu.

Nomus će biti otvoren koncertom orkestra Kamerata Akademika Salcburg iz Austrije, u novosadskoj
Sinagogi, na kome će biti izvedena dela Bartoka, Hartmana i Štrausa.

U okviru svečanosti, nastupiće i pijanista Eril Le Saž, klarinetista Paul Mejer i violista Liz Berto iz Francuske, koji će izvesti dela Mocarta, Šumana i Kurtaga, kao i portugalska fado pevačica Misia
koja će nastupiti u pratnji violiniste Luisa Pačeka i gitarista Đuilerma Banza, Džefreja Bartona i Danijela Pinta.

Na Novosadskim muzičkim svečanostima nastupiće ansambl "Filadelfija virtuozi" iz SAD, sa pijanistkinjom Gabrijelom Imreh, s pod vođstvom dirigenta Danijela Spaldinga, koji će izvesti dela Baha, Đaninia, Vrebalova, Dvoržaka.

Na Nomus-u će nastupiti i Beogradska filharmonija, koja će uz trubača Sergeja Nakarjakova i pod vođstvom dirigenta Gudnija Emilsona izvesti dela Čajkovskog i Griga, kao i ansambl "Kamerata
Akademika" koji će sa violinistom Žerardom Kose iz Francuske izvesti dela Baha, Britena, Hersanta.

Organizatori su najavili i nastup seksteta flamenskog gitariste Žerarda Nuneza, koji pored njega čine i kontrabasista Pablo Martin, perkusionista Angel Sančez, gitarista Manuel Valensia, vokal Ruiz
Kabelo i balerina Karmen Kortes, kao i koncert pijaniste Lovra Pogorelića iz Hrvatske, violiniste Dejana Bogdanovića iz Srbije i violončeliskinje Monike Leskovar iz Hrvatske.

Pobednik međunarodnog konkursa za pijaniste "Geza Anda" 2009. godine, Jinsang Li iz Koreje, nastupiće sa Vojvođanskim simfoničarima, pod vođstvom dirigenta Berislava Skenderovića, na koncertu na kome će izvesti dela Šumana i Respiđia.

Novosadske muzičke svečanosti biće zatvorene 20. aprila, koncertom Gudača svetog Đorđa sa violinistom gordanom Nikolićem, na kome će biti izvedena dela Vivaldija, Lekeua, Betovena i Zorana Erića.

Ulaznice za koncerte 30. NOMUS-a se mogu kupiti u Muzičkoj omladini Novog Sada po ceni od 500 dinara, osim za nastup seksteta Žerarda Nuneza, za koji karte koštaju 1.200 i 1.500 dinara, a mogu se kupiti na blagajni Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE