• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Noć muzeja: Sanjajte otvorenih očiju!

Sanjate da postanete astronom ili naučite sve o istoriji tetoviranja? U Noći muzeja koja će biti održana 15. maja u 40 gradova Srbije, snovi će postati stvarnost.

Umetničko produkcijska grupa Noć muzeja, 15 maja povezaće više od 40 gradova koji će u toku samo jedne noći, u periodu od 18 do 02h, predstaviti bogati kulturno-zabavni sadržaj.

Noć muzeja održava se sedmi put u Srbiji, a organizatori očekuju da će posetioci, osim što će uživati u bogatom programu, oboriti prošlogodišnji rekord u poseti, kada je u magičnoj noći ček pola miliona ljudi uživalo u postavkama i interaktivnim izložbama.

U Beogradu sadržaji će biti raspoređeni u sedam gradskih zona, na 70 lokacija, a posetioci će moći da vide, i nauče, kako su izgledale i kako su se pravile lutke od 19. veka do danas, da se upoznaju sa istorijom tetoviranja još od Maora i Novog Zelanda i kako izgleda kuća u kojoj je živeo Đorđe Vajfert. Beograđani će biti u prilici da probaju vino i med u kazamatima Vojnog muzeja, ali i uživaju u muzici bendova Intruder, Zemlja groova, Inje i Sevdah Baby.

Oni koji se u noći koja traje osam magičnih sati zateknu u Novom Sadu, prošetaće tipičnom vojvođanskom ulicom s početka 19. veka. Ukoliko se zateknu u Šapcu, gledaće plakate iz 1844. godine, u Subotici će uživati u projekcijama predstava.

Iako nema svoj muzej, grad Svilajnac će se ove godine prvi put učestvovati u Noći muzeja, i podsetiti sve kako je izgledao politički život u ovom gradu, ali i neki stari zanati.

Boemi će ove godine u Sremskim Karlovcima, nakon obilaska vinskih laguma, uživati u gostionicama u kojima će moći da prelistaju časopise iz 19. veka, dok će svi znatiželjnici u Valjevu moći da iz rekonstruisane kule Nenadovića, posmatraju zvezde.

Sedmu Noć muzeja podržali su Telekom Srbije, generalni sponzor i partner manifestacije, i Ministarstvo kulture.

15. maja sanjajte otvorenih očiju.

(MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

zvonko

Jedva cekam...:D

SERIJE