• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dnevnik uspomena" Dragane Jokić

Otvorena izložba slika Dragane Jokić u Domu Vojske Srbije – medija centar "Odbrana".

Ovo je Draganina osma po redu, samostalna izložba slika naslovljena "Lifeblog memories" a koja objedinjuje radove nastale u protekle tri godine. Slike su logičan nastavak ciklusa veoma ličnih motiva izloženih na prethodnim izložbama pod nazivom "Ambijenti" 2007. i " Dar" 2003. godine.

Rađene su na velikim formatima klasičnom (majstorskom) tehnikom ulja na platnu. Inicijalni motiv za slike je fotografija trenutka, često nastala krajnje spontano, zatim u procesu slikanja nastaju promene u različitim medijima, od slikanja do fotografisanja slike u različitim fazama, i ponovo dorađivanje u drugim medijima da bi se na kraju opet vratila doslikavanju na samom platnu.

Tekst Mariele Cvetić u katalogu "Dnevnik kroz medije" objašnjava čitav proces nastajanja slike, od početnog motiva za sliku, a to je uvek fotografija trenutka, trenutka intimnog i važnog za umetnicu (što se vidi i u naslovu izložbe jer "lifeblog memories" znači "dnevnik uspomena"), pa do dela koje imamo ispred sebe.

Umetnica je nesebično otvorila svoj dnevnik uspomena, za sve prijatelje i ljubitelje lepih umetnosti, a mi smo uzvratili dolaskom na izložbu iskazujući tako poštovanje za umetnost koju Dragana neguje u najboljoj tradiciji slikarstva proverenih vrednosti i iskrenog odnosa prema lepoti istine, i naravno istovremeno prema istini lepote.

Izložba je otvorena do 25. aprila 2010. godine, i za svaku je preporuku (uzgred i galerija je, ko ne zna, lepo renovirana), Što se mene tiče ja ću sigurno još jednom otići da na miru i bez gužve uživam u ovom divnom, velikom ali ne i po svaku cenu pretencioznom, i upravo zato veličanstvenom a ipak intimnom slikarstvu.

(Dragan N. Kljajić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE