• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crteži Vidaka Radmilovića u Haosu

Aktovi mladog umetnika iz Podgorice u Galeriji "Haos".

Tema maestralnih i virtuoznih crteža Vidaka Radmilovića je žensko telo, ali ne u smislu erotizma na prvi pogled, već predstava prevedena u gotovo apstraktnu, krajnje stilizovanu, svedenu lepotu linije i površine sa asocijacijama na pejzaž i arhitekturu "nečitljive figuracije" ženskog tela.

Vidak je diplomirao na FLU na Cetinju, a trenutno završava postdiplomske studije na FLU Beograd. Ovo mu je osma samostalna izložba, ali je već sad jasno da se radi o zrelom i ozbiljnom stvaraocu.

A i publika je brzo reagovala, ne samo prijatelji (kojih ovako fina osoba mora imati puno) već i ljubitelji dobrog crteža brzo su prepoznali da se radi o vrsnom crtaču. Bez obzira na to što je umetnik skroman, gotovo tih i povučen, ili baš zbog toga, crteži plene i nameću se, gotovo inspirišu.

Crteži su rađeni presovanim ugljenom na papiru ili platnu, ili u litografiji, ali tehnika je samo sredstvo u umetnikovim rukama da se dođe do suptilnih kombinacija u igri linije, površine, valera, forme, svetla...

Izložba je organizovana u saradnji sa Centrom savremene umjetnosti Crne Gore, a nama ostaje samo da je preporučimo i da sa nestrpljenjem čekamu sledeću, bravo Vidače i samo tako nastavi.

(Dragan N. Kljajić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE