• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nova postavka u Muzeju nauke i tehnike

U Muzeju nauke i tehnike u Beogradu 14. maja biće otvorena izložba pod nazivom "Drugi krug", kojom ta ustanova želi da najavi sledeći segment u realizaciji svoje buduće stalne postvke.

Izložba će biti postavljena na 1.600 metara kvadrata novoadaptirane galerije i 900 kvadratnih metara depoa, otvorenog za posetioce, saopšteno je iz Muzeja nauke i tehnike.

Dvadeset pet muzejskih zbirki biće predstavljeno s više od 700 eksponata, dokumenata i fotografija, audio i video materijala, grupisanih u četiri celine: "Mera i broj". "Čovek i tehnika", "Točak - mašina - motor" i "Komunikacija".

U otvorenom depou muzeja posetioci će moći da osete duh prošlih vremena u rekonstruisanom ambijentu stare štamparije i gradskog stanovanja u Srbiji pre elektrifikacije.

Muzej nauke i tehnike osnovan je 1989. godine, a fond te ustanove formiran je zahvaljujući samim kustosima.

Kustosi su tokom godina istražili laboratorije univerziteta Srbije, privatne kolekcije, fabrike i animirali javnost preko medija, a ličnim kontaktima motivisali vlasnike da učine poklone Muzeju.

Od osnivanja kustosi Muzeja nauke i tehnike prikupili su više od 5.000 predmeta, koji su klasifikovani u muzejske zbirke.

Krajem 2005. godine Muzeju je odlukom Vlade Srbije dodeljena zgrada prve javne termocentrale na Dorćolu. Objekat se rekonstruiše prema projektu arhitekte Borisa Podreke.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE