• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dositejevi aprilski dani

Zadužbina Dositeja Obradovića organizuje tokom ove i naredne sedmice manifestaciju "Dositejevi aprilski dani".

Manifestacija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete i ove godine se održava drugi put. Cilj je da manifestacija okupi što veći broj učenika, profesora, škola i kulturnih radnika, rekla je direktorka Zadužbine Mirjana Dragaš.

U okviru programa "Dositejevih aprilskih dana" 21. aprila će u Muzeju Vuka i Dositeja u Beogradu biti predstavljena knjiga izabranih basni Dositeja Obradovića, koju je priredio Miodrag Maticki, a tom prilikom biće otvorena i izložba ilustracija Predraga Todorovića.

Za 23. april u Svečanoj sali Starog dvora najavljen je dobrotvorni koncert povodom Svetskog dana knjige, pod nazivom "Dositejev evropski put", na kojem će nastupiti čembalistkinja Smiljka Isaković i glumac Tanasije Uzunović.

Akcija je organizovana u saradnji s Centrom za kulturu Barajevo, a njen cilj je prikupljanje knjiga za biblioteku Osnovne škole "Knez Sima Marković" u Barajevu. Knjige će darovati Zavod za udžbenike, Zadužbina Dositeja Obradovića i gosti koncerta.

Književni salon "Kod Dositeja" biće održan 27. aprila u prostorijama Zadužbine u Beogradu, a tom prilikom biće predstavljena knjiga Radovana Kovačevića "Otkrivanje Mediterana. Dositej
Obradović na Sredozemlju 1761-1771".

U okviru manifestacije u osnovnim i srednjim školama u Srbiji održavaju se školska takmičenja posvećena životu i radu Dositeja Obradovića, radionice basnopisaca i jezikoslovaca i razni drugi
programi.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE