• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nevil Mariner "U inat svima i uprkos svemu"

Legendarni britanski dirigent Nevil Mariner vodiće centralni koncert ovogodišnje sezone Beogradske filharmonije u petak uveče u Kolarčevoj zadužbini.

U Beogradskoj filharmoniji u toku su pripreme za ovaj događaj, na kojem će kao programski eksluzivitet sezone pod motom "U inat svima i uprkos svemu", zajedno nastupiti "četiri musketara", vrhunski violinisti Hagai Šaham, Stefan Milenković, Itai Šapira i Robert Bokor.

Maurerov koncert za četiri violine, ili četiri musketara, kako ga u šali zovu muzičari, izvešće sa jednim od najvećih legendi dirigovanja ser Marinerom, nosiocem titule viteza, koju mu je 1985. godine dodelila Kraljica Elizabeta II.

Mariner se širom sveta proslavio kao osnivač i umetnički vođa orkestra Akademije Martin in d Filds(Academy of St. Martin-in-the-Fields). Iako u poznim osamdesetim godinama, intezivno putuje na turneje sa Akademijom i diriguje značajnim orkestrima širom sveta.

Reputaciju vodećeg dirigenta našeg vremena Mariner je gradio sa simfonijskim orkestrima Beča, Berlina, Pariza, Milana, Atine, Njujorka, Bostona, San Franciska i Tokija.

Široj publici poznat je kao muzički supervizor filma Miloša Formana "Amadeus", u kome je dirigovao muziku za film.

Na programu "koncerta sezone" Beogradske filharmonije, pored Maurerovog koncerta za "viteza i četiri musketara", biće i uvertira fantazija "Hamlet" i Treća simfonija Petra Iljiča Čajkovskog.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE