• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lovely" – rukopisni fontovi Jane Oršolić

U "Grafičkom kolektivu" otvorena je izložba sa postavkom četiri fonta latiničnih i ćiriličnih slova iz familije rukopisnih fontova.

Jana Oršolić ovim završava magistarske studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Inače rad na ovom projektu je zamišljen kao skupina tipografskih pisama posvećenih damama i tako su i naslovljena: ljupkoj Odri, divnoj Steli, krasnoj Sofiji i zanosnoj Grejs.

Na izložbi možete videti fina, i do perfekcije izdizajnirana i stilizovana latinična pisma i iznenađujuće sveža, inspirativna, nova a u duhu tradicije ćirilična pisma koja zajedno odišu neopterećujućim neposrednim šarmom.

Publika: studenti, kojima je Jana asistent, pa kolege profesori, pa dizajneri i grafičari, i puno cveća. Od prijateljskog ćaskanja do stručne diskusije sve je bilo opušteno i prirodno bez nategnute pretenzije i suvišne ambicije, lagano, nežno, polako, pažljivo, suptilno,...

Sve to traje do 8. maja, i zaista je preporučujemo kao odličan primer kako fontovi i pismo uopšte mogu da se razvijaju i rastu u bezbroj pravaca. Možda su ovog puta malo nežniji, suptilniji i empatičniji i sigurno već i samim tim brzo prirasta za srce.

(Dragan N. Kljajić)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE