• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Dani Sarajeva" od 19. do 23. maja

Manifestacija se održava na 15 lokacija u Beogradu, i obuhvata razne kulturno-umetničke događaje.

Četvrti "Dani Sarajeva" predstaviće izložbe, predstave, filmove, muzički program, kao i panel diskusije o društvenim i političkim pitanjima.

U Domu sindikata gostuje Narodno pozorište iz Sarajeva sa predstavom "Kaligula", u SKC-u grupa "Dvadesetorica", a na Kolarcu će nastupiti Amir Medunjanin i Bojan Zulfikarpašić.

Festival je podržala Skupština Beograda, kao i donatori među kojima su Ambasada Britanije, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju i više fondacija.

Na festivalu će biti predstavljene i najbolje drame sa konkursa za mlade autore "Optimizam nove generacije", kroz scenska čitanja u Jugoslovenskom dramskom pozorištu. Među više od 40 prispelih radova žiri je odabrao drame "Boja krvi i ilovače" Fahida Durakovića, "Mogu tramvaji i bez nas" Davora Marjanovića i "Hepiend ne stanuje ovde" Ninoslava Šćepanovića.

Svečano otvaranje festivala biće 19. maja popodne u galeriji Artget KCB-a, sa izložbom "Objektivno 1" grupe fotografa iz Sarajeva, a uveče će u Bitef teatru biti izvedena predstava Sarajevskog ratnog teatra SARTR "Ovo je Jonesku, budalo" u režiji Ferida Karajice.

(Tanjug/MONDO)

Komentari 1

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sale RS

Da li će biti diskusija o tome zašto u tržnim centrima u današnjem Sarajevu nije dozvoljeno prodavati crtaće sa prasićima?

SERIJE