• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lijana Isakadze na Kolarcu

Ruska violinistkinja Lijana Isakadze, nastupiće sa Beogradskom filharmonijom, pod vođstvom austrijskog dirigenta Tomasa Reznera, 28. maja u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

U saopštenju Beogradske filharmonije se navodi da će na koncertu biti izvedena Dvoržakova uvertira Otelo, Debisijeva simfonijska slika Iberija i Ravelov Valcer.

Lijanu Isakadze rođena je 1946. godine, a David Ojstrah ju je otkrio kao desetogodišnju devojčicu na Međunarodnom muzičkom festivalu u Moskvi. Tokom svoje karijere osvojila je sva najveća violonistička takmičenja medu kojima su takmičenje "Čajkovski" i "Sibelijus".

Bila je asistent Davida Ostrajha na Moskovskom kozervatorijumu, dirigent i umetnički direktor Gruzijskog državnog kamernog orkestra i najmladi muzičar u istoriji koji je dobio počasnu titulu Narodni umetnik ŠSR-a (1988).

Ostvarila je preko 500 snimaka za ruske i nemačke izdavačke kuće, radio i televiziju.

Početkom novog milenijuma organizovala je jedinstveno hodošaće od Evrope do Jerusalima sa Gruzijskim kamernim orkestrom i Ivanom Monigetijem, i održala koncerte u Gruziji, Nemačkoj, Italiji, Grčkoj, Turskoj i Jerusalimu.

Bila je predsednik žirija na takmičenju "Čajkovski", a od 2003. godine u Sant Peterburgu se održava Međunarodno violinističko takmičenje koje je nazvano po njoj.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE