• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zmajeve dečje igre od 2. do 6. juna

Zmajeve dečje igre, 53. po redu, biće otvorene sutra u Zmajevom muzeju u Sremskoj Kamenici, dodelom nagrada, i trajaće do 6. juna.

Upravni odbor Zmajevih dečjih igara odlučio je u maju da Povelju Zmajevih dečjih igara za izuzetan stvaralački doprinos književnosti za decu dodeli književniku iz Beograda Slobodanu Stanišiću.

Nagrada za stvaralački doprinos savremenom izrazu u književnosti za decu biće dodeljena Jasminki Petrović, književnici iz Beograda, a Nagrada za izuzetan doprinos popularisanju književnosti za decu Dečjem pozorištu Republike Srpske iz Banjaluke.

"Zmajev pesnicki štap" poneće beogradski književnik Branko Stevanović.

Nakon Sremske Kamenice, programi se nastavljaju svakodnevnim manifestacijama u Novom Sadu - u Zmaj Jovinoj ulici, na Trgu slobode, u Pozorištu mladih, Galeriji SANU, Matici srpskoj.

U okviru Zmajevih dečjih igara je i 18. Festival monodrame za decu, koji je bio odložen krajem prošle godine zbog epidemije gripa. Ove godine će biti održan 3. i 4. juna, a u konkurenciji je šest monodrama.

Održaće se i manifestacije "Uličarolije", "Ovde stanuju pesme", izložbe, koncerti, "Bolnica za medvediće". Biće organizovane i lutkarska, likovna, vajarska i ekološka radionica, stručno savetovanje o književnosti za decu, predstavljanje novih knjiga.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE