• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barokni koncert u Gvarnerijusu

Ansambl "Nova akademija" iz Italije, održaće u nedelju koncert pod nazivom "Barok između Venecije i Napulja".

Na premijernom nastupu u Gvarnerijusu ansambl koji više od tri decenije uspešno pronosi duh baroka širom sveta, svirajući na originalnim instrumentima iz 18. veka, izvešće koncertni program posvećen obeležavanju 350. godišnjice od rođenja Skarlatija i 300. godišnjice od rođenja Pergolezija.

Na programu su pored dela dva velikana baroka i dela Marsela, Vivaldija, Galupija, Pergolezija i Čimaroze, kao i do sada neobjavljeni rukopisi.

Ansambl posebnu pažnju poklanja afirmaciji manje poznatih i nepravedno zapostavljenih autora, do čijih kompozicija su došli zahvaljujući višegodišnjim istraživanjima.

Kritika ističe da su "njihova izvođenja posebna zbog novog, slobodnijeg i strastvenijeg, dinamičnijeg načina interpretacije", zbog čega imaju veliki auditorijum širom Evrope.

Beogradskoj publici predstaviće se ansambl koji čine osnivač i umetnički direktor ansambla flautista Stefano Kazaća, sopran Marijana Pricon jedan od učenika Lučana Pavarotija sa kojim je imala svoj debi u Grimaldi forumu 2002. godine i pijanista, čembalista i orguljaš Luka Ferini koji će svirati na čembalu.

Članovi ansambla Nova akademija pored toga što su afirmisani izvođači stare muzike predaju na renomiranim italijanskim konzervatorijumima i evropskim muzičkim akademijama.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE