• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Premijera "Baš Čelika" u pozorištu "Pinokio"

Bajka Igora Bojovića "Baš Čelik", u režiji Milana Karadžića, biće premijerno izvedena u četvrtak, 23. marta, na sceni lutkarskog pozorišta "Pinokio" u Zemunu. Bojović je podsetio da je istoimenu bajku već radio sa Karadžićem 1992. godine u pozorištu "Duško Radović", ali je istakao da će "ovaj tekst" biti potpuno različit od prve verzije.

Bajka Igora Bojovića "Baš Čelik", u režiji Milana Karadžića, biće premijerno izvedena u četvrtak, 23. marta, na sceni lutkarskog pozorišta "Pinokio" u Zemunu.

Bojović je podsetio da je istoimenu bajku već radio sa Karadžićem 1992. godine u pozorištu "Duško Radović", ali je istakao da će "ovaj tekst" biti potpuno različit od prve verzije.

"On će se, od ovoga u Radoviću, razlikovati ne samo kao tekst, već i u svim ostalim aspektima. I rediteljski, i umetnički i muzički... ", rekao je Bojović.

Karadžić je ocenio da je nova verzija teksta u odnosu na onu od pre 14 godina "mnogo promišljenija i dramaturški snažnija i čistija".

"Ova domaća bajka, kao poznata tema, ovoga puta uradjena je na jedan potpuno nov način, svež, sa nekim vrlo savremenim konotacijama, tako da je i meni, kao reditelju, to bilo veoma inspirativno", istakao je Karadžić.

On je izrazio posebno zadovoljstvo kvalitetom songova koje je uradio bivši gitarista "Riblje čorbe" Nikola Čuturilo.

Karadžić je dodao da ovo neće biti klasična lutkarska predstava, već kombinacija "lutki, maski i živih glumaca".

Uloge tumače Milena Predić, Vladan Milić, Goran Popović, Bora Nenić, Dragiša Kosara, Zorana Milošaković, Jovan Popović, Borko Sarić, Željka Mandić i drugi.

Predstava će reprizno biti izvedena 24, 25. i 26. marta.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE