• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CELA ZEMLJA JE TRAGALA ZA NJOM: Najveća misterija Agate Kristi - nestala na 11 dana, kad su je našli rekla ime ŠVALERKE!

Autor Dragana Tomašević

Agata Kristi je nestala na 11 dana kada je imala 36 godina. Odbijala da priča o tome i sa policijom i porodicom

 Agata Kristi nestala na 11 dana Izvor: Profimedia

Kultna autorka misterija koje su rešavali Herkul Poaro i gospođica Marpl Agata Kristi, važi za najbolju spisateljicu krimi romana, čija su dela prevedena na 100 jezika.

U njenim romanima su sve misterije, koliko god teške bile, rešavane u poslednjem trenutku na najneočekivaniji način, a jedna iz pravog života nikada do kraja nije rešena.

Agata je bila slavljena u Velikoj Britaniji, ali u periodu od 11 dana, ona je postala naslovna vest. "Spisateljica Agata Kristi nestala", osvanuo je jednog jutra naslov koji je za rezultat imao potragu u celoj zemlji.

1926. godine, kada je imala 36 godina, Agata je napustila svoj dom u Berkširu i nestala bez traga. Policija je tražila pomoć “svih koji imaju bilo kakvu informaciju”, novine su iz dana u dan pisali o njenom nestanku, a suprug Arči je tugovao… i navodno bio razlog Agatinog nestanka.

Nakon 11 dana, Agata je pronađena u Harougejtu u Jorkširu, u jednom hotelu gde se prijavila pod imenom muževljeve ljubavnice!

Autorka romana je saznala za aferu svog muža i jednostavno rešila da nestane, a onda iznajmi sobu u hotelu Hidro pod imenom Tereza Nil, žene koja je zavela njenog muža.

Biograf legendarne Kristijeve je kasnije otkrio da je njen brak bio turbulentan i da je Arči na kraju priznao aferu. Pre ovog otkrića, Kristijeva se borila s tugom zbog bolesti svoje majke. Kada se vratila kući, nije želela da govori o nestanku, ali je njen suprug medijima rekao da je to zbog "nervne iscrpljenosti".

Kasnije je ispričala "da se ne seća prethodnih 11 dana" i odbijala je da priča sa policijom ili porodicom o detaljima nestanka. Dve godine kasnije, Kristijeva se razvela.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE