• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nakit za ljubitelje Brazila

Ako volite originalan nakit, ali i fotografije, ako volite boje Brazila, ne propustite izložbu “Ab imo pectore” (Iz dubine duše) umetnica Nataše Janković i Tatjane Maksimović Terzić, koja će biti otvorena u ponedeljak 2. avgusta, u holu “Dunav osiguranja” (Makedonska 4).

Posetioci izložbe, koju će u 19 časova otvoriti ambasador Brazila u Beogradu Dante Koeljo de Lima, imaće priliku da vide oko 40 ogrlica koje je dizajnirala Nataša Janković, kao i 28 fotografija iz Brazila Tatjane Maksimović Terzić.

Ovu prodajnu izložbu, koja će trajati do 27. avgusta, podržalo je i Udruženje umetnika “Dunav ars”.

Savremeni Brazil, kako ga vidi Tatjana Maksimović Terzić, mnogo je više od karnevalskog ludila i uzbuđenja vezanog za sambu i fudbal.

Ova umetnica kao da je "ukrala" i na svojim fotografijama sačuvala bujnu tropsku lepotu, neponovljivo bogatstvo prirode manifestovano u najneverovatnijim bojama, oblicima, specifičnim zvucima Brazila.

Tatjana Maksimović Terzić rođena je u Beogradu 1967. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu.

Posle višegodišnjeg rada na RTS-u odlazi u Brazil i u Sao Paulu završava Fakultet TV i filmske produkcije i montaže, a posle deset godina vraća se u rodni grad. Pored medija, profesionalno se bavi i pevanjem i član je Prvog beogradskog pevačkog društva.

Nataša Janković je umetnica koja kroz igru boja i oblika materijalizuje trenutak nastajanja specifične spone između stvaraoca i onoga kome je nakit namenjen.

Njene ogrlice ističu vrhunsku umetničku i estetsku vrednost nakita i duboku intimnu, gotovo magičnu vezu kreatora i korisnika.

Nataša Janković je rođena 1974. godine u Užicu, gde je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirani je filolog, a poslednjih deset godina bavi se prevođenjem. Piše poeziju, a izradom nakita se bavi od pre nekoliko godina. Izlagala je i u Španiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE