• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Fragmenti" u Galeriji Artget

U Galeriji KCB u petak će biti otvorena izložba fotografija, pod nazivom "Fragmenti", italijanskog umetnika Fabia Zgroija.

Publika će do 25. avgusta imati priliku da vidi 40 fotografija autora koji se predstavlja kao neumorni istraživač koji prolazi kroz evoluciju pristupa i viđenja stvari.

Stalno izložen raznim slikama, ali i vizuelnim kontaminacijama koje zamagljuju percepciju, umetnik mentalno i emotivno prolazi novi, subjektivni put i iz osećanja apsolutne slobode dolazi do fotografija koje će ponuditi publici, kažu u KCB-u.

On će prikazati fotografije iz nekoliko ciklusa - iz Palerma u kome živi, zatim Njujorka, Praga, Agriđenta, Istanbula, Bastije...

Zgroi je rođen je 1965. godine u Palermu na Siciliji (Italija). Fotografijom se bavi od 1986. godine. Dve godine je sarađivao sa Leticijom Bataljom (Letizia Battaglia) i Frankom Zekinom (Franco Zecćin) fotografišući za časopis "L'Ora" u Palermu. U isto vreme počinje da istražuje teme specifične za sicilijansko područje, kao što su procesije, festivali i svakodnevni život.

Narednih godina boravio je u različitim delovima Evrope.Fotografijama je svedočio i o drugim delovima sveta. Od 2000. godine koristiti panoramski format, fokusirajući se na pejzaž.

Učestvovao je u više fotografskih radionica i internacionalnih projekata. Izlagao je na brojnim samostalnim i kolektivnim izložbama u Italiji, Francuskoj, Nemačkoj, Češkoj, Rusiji, SAD...

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE