• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dalijevi "Božanstveni svetovi" u Beogradu

Na izložbi grafičkih dela Salvadora Dalija, koja će biti otvorena 2. septembra u Muzeju "25. maj" u Beogradu, biće predstavljeno više od 200 radova tog umetnika iz njegovih opusa "Biblija Sacra" i "Božanstvena komedija".

Koordinator izložbe Jaša Gabrijan kaže da će na izložbi "Božanstveni svetovi" biće predstavljeno više od 100 Dalijevih grafika iz opusa "Božanstvena komedija" iz 1964. godine, kao i 106 Dalijevih grafika opusa "Biblia Sacra" iz 1967. godine.

"Beogradska publika će imati priliku da vidi i dve potpune dekompozicije drvoreza i šest originalnih knjiga 'Božanstvene komedije', markice italijanske vlade koje su objavljene za godišnjicu Danteovog rođenja, naslove svih izloženih radova", rekao je on.

Prema njegovim rečima, na izložbi će biti predstavljeni i stihovi uz "Božanstvenu komediju", biografija Dantea, objašnjenje opusa "Biblia Sacra", objašnjenje opusa "Božanstvene komedije", kao i objašnjenje dekompozicija.

Gabrijan je istakao da je izložba do sada bila predstavljena u Sloveniji, na Bledu i u Mariboru, i u Njujorku, kao i da su Dalijevi radovi koji će biti prikazani deo zbirki raznih galerija ali i privatnih kolekcionara.

"Izložba ima specifičan edukativni karakter, jer se posetioci kroz ilustracije upoznaju sa sadržajem Biblije i 'Božanstvene komedije', a zbog same tehnike, ovi radovi zauzimaju vrlo posebno mesto u Dalijevom stvaralaštvu", rekao je on.

Izložba u Muzeju "25. maj" u Beogradu biće otvorena do 15. novembra.

(Beta)

Komentari 4

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

vanjchy

Bila sam u Splitu na njegovoj izložbi, i samo ću reći da vrijedi posjetiti.

marko_mi2

Umetnost je subjektivna kategorija i to je jedina istina - svaki komentar je odgovarajuci, jer neko je jednostavno dozivi, a neko ne. Ipak, vecina se slaze s time da je Dali bio vanserijski umetnik i tako i treba da ostane. U svakom slucaju, ovu izlozbu trebali bismo obavezno da pogledamo, sigurno ce biti vrlo zabavna! :) Pozdrav! M

Uros

Vazno je da si ti slikar... Ako ne volis njegov rad tvoja stvar... Ne razumem... Zar ne bi svako trebao imati posebnu viziju ove slike i to samo za sebe?! Ja je imam ali cu je zadrzati... Tako da ako ti se slika ne svidja tvoja je stvar... Ali daleko si ti od slikara...

SERIJE