• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Beograd svetlosti" u septembru

Treće izdanje festivala posvećenog kulturi svetla biće održano od 9. do 16. septembra.

"Beograd svetlosti" obuhvatiće pet programskih celina - "Sjaj iz mraka", "Svetlucanje"; "Svetlosna gerila", "Svetlosni detektivi" i "Budućnost je sjajna", u vidu izložbi, instalacija, predavanja i radionica.

Na festivalu će se stručnjacima, studentima, deci i najširoj javnosti predstaviti umetnici, dizajneri i arhitekte iz Srbije, Francuske, Portugala, Nemačke, Švedske, Italije i Austrije.

Portugalski duo Ocubo gostuje sa svojom čuvenom interaktivnom svetlosnom instalacijom "Human tiles" i otvara festival projekcijom na fasadi Instituta Servantes. Francuski vizuelni umetnik Bernar Murinjo ispituje arhitekturu i javne prostore svojim svetlećim objektima velikog formata smeštenih na nekoliko beogradskih fasada. Svetislav Calić će ispricati svetlosnu pricu o JDP-u, duo Aleksandra Stratimirović i Federiko Favero osvetljava viziju Beograda i budućnosti njegovih najmlađih stanovnika.

Detaljan program festivala i sve informacije o učesnicima, radionicama, seminaru i lokacijama uskoro na zvaničnom sajtu "Beograd svetlosti".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE