• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izložba "Svadbe u Evropi"

Fotografije Katarine Radović biće izložene do 12. septembra.

Izložba fotografija pod nazivom "Dok nas smrt ne rastavi: Svadbe u Evropi" autora Katarine Radović biće otvorena u petak u galeriji "Artget" Kulturnog centra Beograda (KCB).

U svom dvogodišnjem projektu (2009-2010), Radovićeva je svojim fotoaparatom beležila prizore sa svadbi pri čemu je akcenat stavljala na parove koji su različitih nacionalnosti, iz različitih kultura, sa drugačijim običajima, navedeno je u najavi KCB.

Koncentrišući svoju pažnju na vizuelno istraživanje fenomena svadbene ceremonije, umetnica na svojim fotografijama pokazuje konstantnost i nepromenljivost ovog fenomena.

Istovremeno ona primećuje da je institucija braka devastirana, što potkrepljuje i bizarni izgled odabranih scena sa zaspalim gostima ili praznim stolovima sa nepojedenom svadbenom tortom, ali i da klasična maksima "dok nas smrt ne rastavi" ipak pruža malo nade za budućnost (prizori zagrljenih mladenaca).

Radovićeva (34) je studirala istoriju umetnosti na Univerzitetu u Saseksu u Brajtonu, u Velikoj Britaniji, zatim fotografiju na Akademiji umetnosti u Beogradu, gde je diplomirala 2006.

Kao slobodni umetnik učestvovala je na mnogobrojnim samostalnim i grupnim izložbama u Srbiji, Sloveniji, Austriji, Češkoj, Litvaniji, Španiji, Holandiji, Francuskoj, Egiptu, Japanu.
Dobitnik je stipendije "Kultur Kontakt" za 2007. godinu, a njeni radovi nalaze se u nekoliko javnih umetničkih kolekcija u Evropi.

Trenutno završava dvogodišnji fotografski projekat "Dok nas smrt ne rastavi", koji je podržala Evropska kulturna fondacija (ECF) iz Amsterdama.

Postavka u galeriji "Artget" biće otvorena do 12. septembra.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE