• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SLAVNI PISAC VARAO ŽENU SA NJIH 11! Pisao špijunske romane i muvao supruge svojih prijatelja, pa se SRAMNO OPRAVDAO!

Autor Dragana Tomašević

Slavni Džon Le Kare, čije je pravo ime Dejvid Kornvol, napisao je neke od bio je autor kriminalističkih i špijunskih romana, ali i veliki ljubavnik...

 Džon le Kare imao 11 ljubavnica Izvor: YouTube/screenshot/CBS Sunday Morning

Dejvid Džon Mur Kornvel, poznatiji kao Džon le Kare, bio je engleski scenarista, producent i glumac, ali pre svega autor špijunskih i kriminalističkih romana koji je za 50 godina karijere objavio čak 22 romana. Po mnogima od njih su snimane serije i filmovi, a neki od njih su "Panamski krojač", "Brižni baštovan", "Tinker, taylor, soldier, spy"...

Pre dve godine nas je napustio, a njegov biograf Adam Sisman je sada otkrio detalje kojima se niko nije nadao - osim što je bio genije koji je stvorio brojne likove, Džon le Kare je bio i švaler!

Njegov privatni život je u fokusu nove Sismanove knjige "Tajni život Džona le Kara" koja će uskoro biti objavljena i u kojoj otkriva da mu je pisac, nakon što mu se Sisman sam preporučio za biografa pre više od deset godina, dao pristup privatnim arhivama.

Dve godine kasnije je Sisman otkrio da je le Kar bio u vezi sa ženom, dok je bio u britanskoj tajnoj službi, i da je reč o supruzi njegovog kolege. Ljubavna pisma koja su razmenjivali su mu dala uvid u svest autora, pa Sisman tvrdi da je njegov odnos sa ženama ključan za dešifrovanje njegove fikcije.

Le Kar je za života zabranio Sismanu da piše o njegovim aferama, ali sada, dve godine nakon njegove smrti, rešio da obelodani sve. "Nije me briga šta ćeš pisati kada umrem", rekao mu je čuveni pisac, zbog čega je sada u medijima otkriveno da je navodno imao 11 ljubavnica dok je bio u braku sa suprugom Valeri Džejn s kojom je bio 30 godina.

Tri od 11 žena s kojima je bio su preminule, dve su odbile da pričaju sa biografom, a preostalih šest, koje su razgovarale sa Sismanom su iznele nepodudarnosti. "Nekada bi nešto rekao jednoj, drugoj bi pričao drugo, a nekima od njih je laskao da su doprinele njegovom radu", tvrdi Sisman.

Na pojedinim ljubavnicama su temeljeni likovi, poput one Tes Kvejl iz "Nežnog baštovana", a jedna ljubavnica je bila zadužena da čuva njegovog najmlađeg sina. Tu je i jedna s kojom je bio "u dve ture" - prvi put sredinom osamdesetih, drugi put 14 godina kasnije.

Jednoj manekenki je predložio čak da se doseli u dom u kojem je živeo sa suprugom, a poslednja afera bila je ona sa 40 godina mlađom novinarkom. Sisman navodi i da je Kareova supruga znala da joj nije bio veran, a uoči njegovog 60. rođendana mu je navodno rekla: "Ne moraš da slaviš sa mnom ako ima neko drugi".

Sisman je čak citirao slavnog književnika koji je jednom izjavio da su sve te afere polužile kao inspiracija.

"Moje nevere u životu su stvorile dualnost i tenziju koje su postale neophodne supstance za moje pisanje. One nisu tamna strana, već integralni deo".

BONUS VIDEO:

Pogledajte

03:51
PISAC OTKRIO KADA DOLAZI DO SAMOPOVREĐIVANJA! Novi roman "Sečivo" ispituje koji su sve to naši ŽILETI od kojih smo zavisni
Izvor: Kurir televizija
Izvor: Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE