• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Komemoracija Radetu Markoviću u BDP-u

Glumac Rade Marković biće sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u sredu, 15. septembra, u 15:30 sati.

Komemoracija velikanu našeg glumišta, koji je preminuo pre dva dana u 89. godini, biće održana u utorak, 14. septembra u 13 sati na Velikoj sceni Beogradskog dramskog pozorišta (BDP).

Rade Marković, rođen 1921. godine u Beogradu, studirao je Tehnički a potom Filozofski fakultet u Beogradu, ali se posvetio glumi, igrajući najpre u amaterskoj grupi na Kolarcu.

U Beogradskom dramskom pozorištu igrao je više od deceniju i po, često u predstavama sa svojom suprugom Oliverom Marković.

Glumio je u blizu 100 filmova.

Posleratne generacije sećaju ga se i kao spikera prvih izdanja "Filmskih novosti", koje su u to vreme bile poseban vid javnog informisanja.

Bio je spiker i u mnogim kratkometražnim filmovima. Marković je režirao dva dokumentarna filma. Na pozorišnim daskama, gde je ostvario blizu 200 uloga, igrao i posle odlaska u penziju.

Na premijeri pozorišnog komada "Zlatno tele" u Narodnom pozorištu Beograd, na osnovu tekstova Iljfa i Petrova, trebalo je da igra 6. oktobra. Taj komad režira njegov sin, filmski i pozorišni reditelj Goran Marković.

Rade Marković je bio i profesor glume na Akademiji pozorišne umetnosti u Novom Sadu.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE