• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezde Baleta Jakobson donose u Beograd deo atmosfere peterburškog pozorišta

Izvor Promo

Tokom Dana Ermitaža, povodom obeležavanja 100-godišnjice srpskog baleta, legendarni peterburški Balet Jakobson izvešće dve predstave u Narodnom pozorištu u Beogradu, 24. i 25. oktobra, sa najboljim delima iz svog repertoara.

 Zvezde Baleta Jakobson donose u Beograd deo atmosfere peterburškog pozorišta Izvor: Promo

Balet Jakobson je jedan od najstarijih baletskih ansambala u Rusiji i Sankt Peterburgu, čija istorija traje više od pola veka. Trupa, osnovana 1966. godine, zasijala je pod vođstvom izuzetnog koreografa Leonida Jakobsona. Danas je na čelu legendarne trupe istaknuti ruski umetnik i zvezda svetskog baleta Andrijan Fadejev koji ima briljantnu karijeru kao igrač i prvak Marijinskog teatra.

Predstave i produkcije nastale pod njegovim umetničkim rukovodstvom odlikuju se originalnošću i raznovrsnošću žanrova. Održavajući najviši nivo veštine i odanosti tradiciji, ansambl izvodi koreografska remek dela Leonida Jakobsona, svetske baletske klasike i dela najistaknutijih savremenih koreografa.

Izvor: Promo

Nastupi Baleta Jakobson tokom Dana Ermitaža retka su prilika da se srpska publika upozna sa biserima repertoara jednog od najboljih ruskih baleta i doživi posebnu atmosferu pozorišnog Peterburga.

Predstave Baleta Jakobson su deo bogatog programa prvih Dana Ermitaža u Srbiji. To je kulturna manifestacija od međunarodnog značaja koju organizuju muzej Ermitaž, Ministarstvo kulture Srbije i kompanija „Gasprom njeft“. Dani Ermitaža održavaju se od 24. do 29. oktobra, u okviru kojih će biti puno dešavanja za obožavaoce i umetnosti. U saradnji sa Narodnim muzejom Srbije Ermitaž, jedan od najznačajnijih svetskih muzeja, 24. oktobra otvara dve izložbe: „Nevidljiva umetnost“ i „Carski porcelan“, koje će biti dostupne za javnost u Narodnom muzeju Srbije do 24. novembra.

Izvor: Promo

U okviru Dana Ermitaža svetski poznata operska zvezda Vasilij Gerelo nastupiće u Narodnom pozorištu u Beogradu, a direktor Ermitaža Mihail Piotrovski održaće predavanje na Beogradskom univerzitetu na temu „Peterburški mostovi kulture“.

Takođe stanovnike i goste Beograda očekuje prikazivanje istorijskih filmova u Jugoslovenskoj kinoteci, radionice sa umetnicima, seminari i predavanja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE