• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vojska SAD uništava arheološko blago u Iraku

Iračko ministarstvo za turizam i antikvitete upozorilo je svetsku javnost da američka vojska u Iraku uništava dragocen, drevni grad Kiš, 80 kilometara južno od Bagdada.

Grad, star oko 5.000 godina, prepun je arheoloških dragocenosti neprocenjive vrednosti, saopštilo je iračko ministarstvo.

U saopštenju se, takodje, kaže da se američka vojska ulogorila na arheološkom lokalitetu i da nikom ne dozvoljava da udje, pa ni arheolozima koji su želeli da zaštite vredne iskopine, prenela je agencija Asosijeted pres.

Prošle godine, Amerikanci su se ulogorili u drevnom gradu Vavilonu i uništili artefakte neprocenjive vrednosti, stare po nekoliko hiljada godina.

Američka strana je odgovorila kratkim saopštenjem u kojem se kaže da je Vavilonski muzej obavešten o svemu i da vojska tesno saradjuje sa ovom ustanovom.

Drevni grad Kiš je bio jedan od 12 gradova-država sumerske civilizacije. Početkom prošlog veka, na ovom lokalitetu je pronadjeno groblje sa velikim brojem dragocene grnčarije, kao i zigurati - crvene stepenaste piramide.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE