• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rasprava sa Če Gevarom" 23. septembra

Komad "Rasprava sa Če Gevarom" Hosea Pabla Fajnmana, u režiji Dušana Petrovića, premijerno će biti izvedena 23. septembra u "Teatru u podrumu" beogradskog "Ateljea 212".

"Ovaj komad ne bavi se Če Gevarom kao romantičnim likom, već dovodi u pitanje njego revolucionarno nasleđe, naročito na tlu Latinske Amerike", naveo je na konferenciji za novinare reditelj Dušan Petrović.

Prema njegovim rečima, autor komada kroz raspravu sa Če Gevarom preispituje i savremeno doba, u kojem su se strasti i entuzijazam pokreta '68. stišali, a vrednosti poput pravde, slobode i jednakosti postale nevidljive usled borbe za golu egzistenciju.

"Komad postavlja pitanje kako iz današnje perspektive društva koje se deklariše kao tolerantno, humano, demokratsko, uprkos tome što svuda oko sebe vidimo nasilje, bedu i nemaštinu, sagledati ono što je Če Gevara radio", rekao je Petrović.

Lik Če Gevare tumači Aleksandar Srećković koji je rekao da se komad bavi ličnošću markističkog revolucionara suštinski, ne tretirajući ga kao ikonu i sveca.

Uloge u predstavi "Rasprava sa Če Gevarom" tumače i Tihomir Stanić, Branka Šelić, Miloš Timotijević, Vladislav Mihajlović i Dragana Đukić.

Komad je pretposlednji u nizu predstava koje su postavljene na scenu "Ateljea 212" u sezoni koja je simbolično nazvana "Revolucija".

Prošle nedelje u "Teatru u podrumu" premijerno je izvedena predstava "rEVOLUCIJA", rađena u koprodukciji sa zagrebačkim teatrom "Bacači sjenki", a za kraj meseca najavljena je i premijera komada "Gospodin" Filipa Lolea, u režiji Stevana Bodrože.

(Beta)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE