• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gugenhajm otkriva onlajn umetnike

Muzej "Gugenhajm" (Guggenheim) je najavio da će organizovati izložbu 20 umetničkih video snimaka koje će međunarodni žiri odabrati sa "YouTube" portala.

Inicijativa nosi naslov "YouTube Play" i ima za cilj da otkrije onlajn umetnike.

Fondacija "Gugenhajm" i popularni sajt za razmenu video sadržaja saopštili su da je sačinjen uži izbor od 125 snimaka iz nekoliko zemalja, podeljenih u šest kategorija: eksperimentalni, muzički, narativni, ne-narativni, animirani i dokumentarni.

Međunarodni žiri zadužen za izbor 20 najkreativnijih video klipova biće sastavljen od 11 poznatih umetnika među kojima su američki reditelj Daren Aronofski i japanski umetnik Takaši Murakami.

Odabrani radovi 20 Internet umetnika, među kojima ima studenata, režisera, muzičara pa čak i jedne šampionke u šahu, biće predstavljeni 21. oktobra u "Gugenhajmovim" muzejima u Berlinu, Bilbau, Njujorku i Veneciji.

Inicijator projekta pomoćnica direktora čuvene fondacije Nensi Spektor, izjavila je da "Gugenhajm" interesuje "proces postepenog prerastanja onlajn videa u svojevrsnu umetničku formu".

Video klipovi iz užeg izbora, odabrani među 23.000 video snimaka na "YouTube", mogu se videti na adresi www.youtube.com/play.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

SERIJE